Hülkenberg denkt dat FIA dominantie Red Bull en Ferrari niet verwachtte Formule 1
Formule 1

Hülkenberg denkt dat FIA dominantie Red Bull en Ferrari niet verwachtte

Hülkenberg denkt dat FIA dominantie Red Bull en Ferrari niet verwachtte

Volgens Nico Hülkenberg heeft de top van de F1 niet aan zien komen dat twee teams zo zouden domineren als Red Bull Racing en Ferrari dit jaar doen. Met name aan het begin van het 2022-seizoen, na grote aerodynamische reglementswijzigingen, was het gat groot tussen de twee topteams en de rest van de grid. Inmiddels lopen diverse tegenstanders, waaronder Mercedes, op ze in, maar desalniettemin zal de flinke voorsprong van Max Verstappen en Charles Leclerc een verrassing geweest zijn.

Hülkenberg, die er zelf een lange Formule 1-carrière op heeft zitten, gaat via LinkedIn op het 2022-seizoen en wat hij er tot dusver van vindt. 'Ferrari en Red Bull hebben snel een voordeel op weten te bouwen, en daarom heeft geen enkel ander team nog kunnen zegevieren', analyseert hij. 'Ik weet zeker dat de F1 en FIA hierin wat meer balans hadden verwacht.'

De FIA introduceerde voor 2022 nieuwe aerodynamische reglementen en daar hebben vooral Ferrari en Red Bull de vruchten van weten te plukken, hoewel de filosofieën van de teams uiteenlopen. Deze twee teams strijden nu om zeges, terwijl de rest van de grid voor de resterende punten rijdt. Bij het motorsportorgaan werd juist gehoopt dat de concurrentie aan de voorkant van de grid groter zou zijn na de wijzigingen.

'Achter de twee topteams is het heel spannend gebleken. De gevechten om punten en podia zijn vermakelijk en regelmatig worden we getrakteerd op verschillende uitkomsten', voegt de Duitser aan zijn pleidooi toe. Vooralsnog is het Mercedes dat die tweede of derde plek van het podium pakt als er maar voldoende Red Bull- en Ferrari-coureurs wegvallen gedurende een evenement.

Hülkenberg voorspelt opleving Mercedes

Dat Red Bull en Ferrari momenteel een voorsprong hebben, betekent niet dat dat zo blijft. 'Ik twijfel er niet aan dat het dichter bij elkaar zal liggen in de toekomst. Mercedes werkt hard om het gat naar Red Bull en Ferrari te dichten, en met succes', ziet Hülkenberg dan ook. 'In Silverstone zaten ze dicht bij hun eerste overwinning, en in Frankrijk kwam het eerste dubbelpodium al.'

'In de tweede helft van het jaar kunnen we spannende wedstrijden verwachten waarin drie teams meedoen om de zege, met McLaren en Alpine daarachter verwikkeld in een mooi gevecht', concludeert hij. In Hongarije lijkt het er echter niet op dat Mercedes de aansluiting weet te vinden na de eerste vrije trainingen. Vrijdag op de Hungaroring bleek het plots McLaren te zijn dat zich bij de titelkandidaten van 2022 mengde.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws