Horner: 'Gigantisch talent Verstappen gebruikt zijn ervaring, hersenen en wilskracht' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Gigantisch talent Verstappen gebruikt zijn ervaring, hersenen en wilskracht'

Horner: 'Gigantisch talent Verstappen gebruikt zijn ervaring, hersenen en wilskracht'

Christian Horner heeft uitgelegd wat Max Verstappen zo goed maakt. De Nederlander kent in 2022 een flinke voorsprong in de strijd om de wereldtitel, en er lijkt geen maat te staan op hem. Waar titelconcurrent Charles Leclerc tweemaal in de fout is gegaan dit jaar, hebben we de Red Bull Racing-coureur nog niet op een fout kunnen betrappen. Hoog tijd voor zijn teambaas om eens toe te lichten waar deze klasse vandaan komt.

'Hij is nu werkelijk volwassen', zo steekt Horner van wal in gesprek met Eurosport. 'Hij heeft ontzettend veel ervaring, maar is nog heel, heel erg jong. Hij is een gigantisch talent en gebruikt zijn ervaring, hij gebruikt ook zijn hersenen en zijn wilskracht. Zijn doorzettingsvermogen is ongewijzigd. Als persoon en coureur blijft hij groeien.'

Verstappen heeft al een titel op zijn naam staan na een verhitte WK-strijd met Lewis Hamilton in 2021. Hoewel hij zelf aangegeven heeft dat die ene titel het doel was, en alle daaropvolgende prijzen mooi meegenomen zijn, lijkt hij meer te willen. Horner vindt het dan ook bijzonder indrukwekkend om te zien dat Verstappen spreekwoordelijk zijn voet niet van het gas haalt.

Hoe verhoudt Verstappen zich tot andere rijders waar de Red Bull-teambaas mee gewerkt heeft? 'Het is heel lastig om coureurs naast elkaar te leggen', geeft de Engelsman toe. 'We hebben geweldige rijders gehad, Verstappen is er daar zeker één van. Het doel is om door te bouwen op wat we bereikt hebben. Er is geen tastbaar doelwit, we kijken het aan per race en per seizoen. Wij moeten hem een bolide bieden waarin hij zijn talent kan etaleren.'

Horners loopbaan bij Red Bull

Na een niet enorm succesvolle racecarrière poogde Horner de sport eens vanuit een organisatorisch perspectief aan te pakken. Met financiële steun van Dietrich Mateschitz, deeleigenaar van energiedrankjesfabrikant Red Bull, mocht hij het Jaguar-team twee decennia geleden omtoveren tot een strak Formule 1-team. Horner had nooit verwacht dat zo uit zal pakken als het heeft gedaan.

'Ik had een verlangen om te winnen en wilde dat maar al te graag bereiken. Ik had echter geen idee dat de reis er zo uit zou gaan zien en dat we konden bereiken wat we bereikt hebben. We zijn echter nog niet klaar', benadrukt hij. Met het huidige gat naar Ferrari in de titelstrijd zit een wereldkampioenschap er in 2022 ook zeker in, al is het nog maar de vraag of ze die voorsprong uit kunnen bouwen in Hongarije.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws