Ricciardo heeft geen spijt van vertrek bij Red Bull: 'Ik heb nooit getwijfeld' Formule 1
Formule 1

Ricciardo heeft geen spijt van vertrek bij Red Bull: 'Ik heb nooit getwijfeld'

Ricciardo heeft geen spijt van vertrek bij Red Bull: 'Ik heb nooit getwijfeld'

Daniel Ricciardo vraagt zichzelf niet af wat er van hem was gekomen als hij naast Max Verstappen bij Red Bull Racing was blijven rijden. Aan het einde van 2018 verliet de Australiër de Oostenrijkse renstal om te gaan rijden voor het team van Renault. Ricciardo zag afgelopen zondag zijn oud-teamgenoot wereldkampioen van de Formule 1 worden, maar de McLaren-coureur is niet jaloers. Naar eigen zeggen heeft hij het hoofdstuk van Red Bull al jaren geleden achter zich gelaten.

De 32-jarige rijder heeft zich geen moment afgevraagd of hij een kampioenschap met zijn voormalige team had kunnen winnen. De Australiër heeft dan ook geen spijt van zijn vertrek. 'Ik heb in mijn tijd bij Renault en McLaren geen moment getwijfeld of mijn beslissing om weg te gaan bij Red Bull de juiste was', zegt Ricciardo bij ESPN. 'Mensen vragen zich af of ik in plaats van Max de titel had kunnen winnen, maar daar heb ik geen moment over nagedacht.'

Ricciardo heeft geen slechte gevoelens tegenover zijn voormalige werkgever. Echter heeft Ricciardo zich wel volledig gedistantieerd van de Oostenrijkse renstal. 'Ik heb mezelf helemaal losgemaakt van het team en niet op een slechte manier. Voor mij was het hoofdstuk gewoon afgelopen. Ik wilde mijn energie steken in wat er nog ging komen en niet in wat had kunnen gebeuren bij Red Bull. Ondanks dat ik niet spiritueel of gelovig ben, heb ik wel het idee dat sommige dingen om een bepaalde reden gebeuren.'

'Geen tijd om terug te kijken'

De coureur van McLaren heeft niet het gevoel dat hij titels had gewonnen bij Red Bull. 'Ik denk niet dat er snel iets was veranderd als ik was gebleven. Ik was niet opeens tweevoudig wereldkampioen geworden in de jaren die volgden.' Na zijn vertrek bij het topteam hield hij een uitspraak van zijn vader in zijn achterhoofd. 'Als je te ver naar het verleden kijkt dan krijg je nog last van je nek. Dat zei mijn vader altijd. Hij heeft daar helemaal gelijk in. Je moet juist vooruit blijven kijken', besluit de Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws