McLaren test speciale LED-verlichting in wieldoppen: 'Geweldig voor marketing' Formule 1
Formule 1

McLaren test speciale LED-verlichting in wieldoppen: 'Geweldig voor marketing'

McLaren test speciale LED-verlichting in wieldoppen: 'Geweldig voor marketing'

McLaren heeft tijdens de test van woensdag met LED-verlichting in de wieldoppen gereden. De nieuwe 18-inch banden van aankomend seizoen zullen wieldoppen hebben, maar het team van McLaren ging nog een stapje verder. Lando Norris reed één rondje met de speciale wieldoppen, waarna de 22-jarige Brit de pitsstraat in kwam om ze te laten verwijderen. Mario Isola, topman van Pirelli, vindt het een vooruitblik naar de toekomst.

McLaren is vooralsnog het enige team die de LED-verlichting heeft uitgeprobeerd. De topman van Pirelli denkt dat veel teams zullen volgen. 'Het kan geweldig zijn voor marketing', zegt Isola tegenover Autosport.com. 'Met de huidige technologie in de Formule 1 kan je er allerlei verschillende dingen op laten zien. Dat kan bijvoorbeeld het logo van het team zijn of de positie van de auto in de race. Ze hebben de technologie, dus het is makkelijk om iets te projecteren.'

Volgens Isola is het belangrijk voor de teams om de wieldoppen goed te testen. De LED-verlichting zal enkel gelden als een bonus. 'Het is van belang om een aantal ronden met de wieldoppen te rijden. Ze kunnen namelijk voor onbalans zorgen in de banden zelf. Deze balans is natuurlijk heel belangrijk, anders zullen de coureurs snel vibraties voelen. LED-verlichting zal puur voor personalisatie zorgen.'

Driemaal is scheepsrecht

Het is niet de eerste keer dat de nieuwe banden van Pirelli getest worden. De wieldoppen konden de eerste twee tests niet god doorstaan, maar de hoop is dat driemaal scheepsrecht zal zijn. 'De wieldoppen zullen de standaard zijn voor iedereen. De eerste doppen zorgden voor problemen bij de pitstops, terwijl de tweede versie voor veel onbalans zorgden. Met deze laatste versie hebben we de balans weer teruggekregen', concludeert Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws