Ricciardo hoopt op comeback in 2024: 'Extra energie gebruiken om voorsprong te nemen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo hoopt op comeback in 2024: 'Extra energie gebruiken om voorsprong te nemen'

Ricciardo hoopt op comeback in 2024: 'Extra energie gebruiken om voorsprong te nemen'

Daniel Ricciardo heeft zich positief ingesteld voor het Formule 1-seizoen van 2024. De Australiër geeft aan dat hij liever nog doorgaat met racen, maar dat hij de winterstop zal gebruiken om volgend jaar sterker terug te kunnen komen. Daarnaast ziet de AlphaTauri-coureur zijn team stappen zetten in de goede richting voor betere resultaten.

Afgelopen weekend was de Grand Prix van Abu Dhabi, het laatste raceweekend van 2023. Hoewel veel coureurs uitkeken naar het einde van het seizoen, vindt Ricciardo het vooral jammer dat het is afgelopen. ‘Normaal gesproken ben ik er op dit moment van het jaar zo overheen en kan ik alleen maar denken aan naar huis gaan naar Australië’, zei hij tegen Speedcafe.

Ricciardo raakte in 2022 zijn stoeltje bij McLaren kwijt en was daarom een tijdje afwezig binnen de koningsklasse van de autosport. Uiteindelijk verving hij halverwege het seizoen dit jaar Nyck de Vries, die daardoor zijn stoeltje verloor bij AlphaTauri. Tijdens de vrije training in Zandvoort brak de Australiër zijn hand, waardoor hij tot de Grand Prix van de Verenigde Staten afwezig was wegens zijn herstel.

Door zijn afwezigheid denkt Ricciardo in de winterstop niet zoveel rust nodig te hebben als de andere coureurs. ‘Ik gebruik de extra energie die ik heb, en anderen niet, om vroeg aan mijn voorseizoen te beginnen, en een beetje een voorsprong te nemen op iedereen om volgend jaar swingend uit de startblokken te komen’, legt hij uit.

Stappen richting succes

De AlphaTauri-coureur is positief over de stappen die zijn team dit seizoen heeft gemaakt, en dit geeft hem hoop voor volgend jaar. ‘We hebben in Abu Dhabi een update meegenomen, en ik denk dat die positief was. Ik heb het gevoel dat we de goede kant op gaan’, geeft de coureur aan.

Ricciardo heeft een grote rol in het proces dat het team doormaakt op dit moment. Door zijn ervaring kan hij goed reflecteren op waar het team aanpassingen kan aanbrengen en hierbij helpen om stappen de goede richting op te zetten. ‘Ze waarderen de ervaring, en dat is heel belangrijk voor de toekomst, en ze zijn gemotiveerd’, vertelt Ricciardo.

Hij ziet dat het team luistert naar wat hij aangeeft. ‘Alles wat ik heb teruggekoppeld naar het team, heb ik het gevoel dat ze actie hebben ondernomen of hun best hebben gedaan om het te laten gebeuren of te laten werken. Meer kan ik op dit moment niet vragen’, aldus de Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws