Kan Hamilton ooit nog een achtste wereldtitel veroveren? ‘Dit is niet Lewis op zijn best' Formule 1
Formule 1

Kan Hamilton ooit nog een achtste wereldtitel veroveren? ‘Dit is niet Lewis op zijn best'

Kan Hamilton ooit nog een achtste wereldtitel veroveren? ‘Dit is niet Lewis op zijn best'

David Coulthard heeft zijn twijfels geuit over de mogelijkheid dat Lewis Hamilton ooit zijn vroegere topvorm kan hervinden, zelfs als Mercedes hem voorziet van een bolide die races kan winnen. Volgens de voormalige coureur acht hij de kans groot dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn hoogtepunt al heeft bereikt.

In 2020 behaalde Hamilton zijn zevende wereldtitel, waarmee hij het record van Michael Schumacher evenaarde. Het daaropvolgende jaar, in 2021, moest hij echter de titel aan Max Verstappen laten, en sindsdien heeft de Mercedes-coureur niet meer de hoogste trede op het podium weten te bereiken. De recente prestaties van Hamilton roepen vragen op over zijn terugkeer naar het toppunt van succes, terwijl de coureur zelf ervan overtuigd is dat hij, als Mercedes hem een goede auto geeft, snel een comeback kan maken.

Hamilton niet op eigen niveau

‘Dit is niet Lewis op zijn best', bekritiseert Coulthard de Mercedes-coureur openlijk tegenover Channel 4. ‘We zien hier Lewis in een frustrerende periode van twee jaar waarin hij ondermaats presteert', voegt hij eraan toe. Hamilton eindigde dit jaar als derde in het kampioenschap met 234 punten, wat betekent dat hij nog niet volledig is afgezakt naar de onderste regionen. Niettemin wijkt dit resultaat aanzienlijk af van wat men zou verwachten van de zevenvoudig wereldkampioen.

Mark Webber voegt zijn mening toe aan die van Coulthard en ziet in dat de bolide van Mercedes enorm inconsistent presteert dit jaar. ‘De auto is een mysterie, nietwaar?’, zegt de Australiër. ‘Zoals Brazilië, daar waren ze nergens. Mexico en Austin waren een ander verhaal - Lewis kreeg het natuurlijk voor elkaar omdat de auto daar een beetje laag stond - maar uiteindelijk stond Hamilton die race daar in vuur en vlam’, legt hij uit over het prestatieverschil van de W14.

Ligt het aan de W14?

Mercedes heeft met de W14 in sommige weekenden indrukwekkende prestaties weten neer te zetten, maar is ook geconfronteerd met aanzienlijke problemen. 'Dit ding staat letterlijk aan of uit, het blaast warm of koud, de coureurs gaan op en neer', aldus de negenvoudig Grand Prix-winnaar. Ondanks de uitdagingen met de huidige bolide die Hamilton ondervindt, vraagt Coulthard zich af of dit uiteindelijk van belang zal zijn. 'Als hij weer beschikt over een winnende auto, wordt het echt interessant om te zien of hij de oude Lewis-magie kan hervinden', merkt hij op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws