Horner prijst Red Bull-team: 'Zo konden we onze beperkte middelen toepassen op de RB20' Formule 1
Formule 1

Horner prijst Red Bull-team: 'Zo konden we onze beperkte middelen toepassen op de RB20'

Horner prijst Red Bull-team: 'Zo konden we onze beperkte middelen toepassen op de RB20'

Christian Horner is trots op het team van Red Bull Racing en de prestaties van Max Verstappen. De teambaas van de Oostenrijkse renstal zag dat Red Bull uitstekend omging met de straf voor het overschrijden van het budgetplafond. Deze straf zorgde voor een vermindering in windtunneltijd, maar daar leek het team dit seizoen amper last van te hebben. Hierdoor kon Verstappen voor het derde jaar op rij wereldkampioen worden.

Dat Red Bull goed uit de startblokken zou komen in 2023, was in de ogen van het team van cruciaal belang. De Oostenrijkse renstal kende al een goed seizoen in 2022 en op die basis kon Red Bull voortborduren. Door de beperkte windtunneltijd moest de focus van het team al snel naar de RB20. 'Omdat we een geweldig vertrekpunt hadden met de RB19, konden we de beperkte middelen die we beschikbaar hadden redelijk vroeg toepassen op de RB20', zegt Horner tegenover Motorsport Magazine.

'Daarom is de ontwikkeling van deze auto echt beperkt sinds de zomerstop', vervolgt Horner. Dit jaar heeft Red Bull de solide basis van 2022 naar een nog hoger niveau getild. Grote wijzigingen zullen er dan ook niet gedaan worden voor aankomend seizoen. 'De auto van volgend jaar is een evolutie. Het team heeft dit jaar een uitstekende prestatie geleverd. Het is de meest succesvolle auto ooit in de geschiedenis van de Formule 1, en daar mogen ze mogen allemaal heel trots op zijn.'

Horner blij met ontwikkeling Verstappen

Een groot deel van het succes van Red Bull is ook te danken aan Verstappen. De coureur won immers negentien van de 22 races dit seizoen. Horner is trots op de ontwikkeling die de Nederlander als rijder en mens heeft doorgemaakt. 'Ik denk dat de snelheid en vaardigheid er altijd al waren. Hij heeft het nu gewoon aangevuld met ervaring. Om de race te kunnen lezen, de banden te kunnen sparen zoals hij doet; te begrijpen wat hij strategisch moet leveren om iets te laten werken, is buitengewoon. Ik denk dat hij echt de complete coureur is.'

Verstappen moest in zijn Red Bull-carrière wel geduldig blijven. Hij stapte als achttienjarige in bij het team in 2016, maar de auto was nooit competitief genoeg, ondanks enkele overwinningen. Het was aan Red Bull om met de juiste motorfabrikant in zee te gaan en de best mogelijke auto te bouwen. 'Gelukkig hebben we dat kunnen doen en hij heeft daar op de best mogelijke manier gebruik van gemaakt. Dus wat hij de afgelopen drie jaar heeft gedaan, is gewoon sensationeel', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws