Ricciardo kijkt naar Verstappen en Hamilton: 'Natuurlijk ben ik jaloers' Formule 1
Formule 1

Ricciardo kijkt naar Verstappen en Hamilton: 'Natuurlijk ben ik jaloers'

Ricciardo kijkt naar Verstappen en Hamilton: 'Natuurlijk ben ik jaloers'

Daniel Ricciardo kan genieten van het leeftijdsverschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De titelstrijd van 2021 vormde een ware strijd tussen twee generaties. Hamilton, die vandaag (7 januari) 37 jaar oud geworden is, moest de jonge Verstappen van zich af slaan. Zo'n strijd der generaties kon de Australiër waarderen. Daarnaast geeft hij aan wel jaloers te zijn op zijn twee collega's. Zelf kon Ricciardo namelijk met McLaren niet om de titel strijden.

'Ik weet dat Verstappen geen jonge hond meer is, maar hij behoort nog wel tot die jongere generatie', stelt Ricciardo in gesprek met Independent. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton staat daar wat ervaring betreft lijnrecht tegenover, weet Ricciardo: 'Hamilton is daarnaast inmiddels een van de oudste deelnemers van de sport. Het is tof om heren te zien vechten die zich aan beide uitersten van het spectrum bevinden.'

Ricciardo benijdt Verstappen en Hamilton

Ricciardo heeft bij McLaren toe moeten kijken hoe de Nederlander en de Brit week na week voor de titel vochten. Ricciardo zag zijn voormalige team, Red Bull Racing, in 2021 een stap maken richting de top van de grid. 'Natuurlijk ben ik jaloers', geeft hij toe, wetend dat hij ook in die Red Bull had kunnen zitten. 'Maar dat ben ik al acht of negen jaar. Dat gevoel is niet nieuw voor mij. Ik raak dan ook altijd opgewonden als ik denk aan zo'n titelstrijd.'

'Ik ben, net zoals de rest van de mensen die de sport volgen, een fan. Ik race mee, maar ben ook een fan. Als ik mij even niet richt op de jaloerse gevoelens dan weet ik dat de titelstrijd van 2021 geweldig was voor de sport', meent hij. Ricciardo kan dus waarderen wat Verstappen en Hamilton hebben laten zien in de meest recente titelstrijd, al kan hij er zelf niet deel aan nemen. Dat is uiteraard wel zijn einddoel.

Ricciardo: 'Ik kan mij het laatste jaar niet herinneren waarin twee coureurs zo gelijk op gingen. Ik heb het gevoel dat ze 75 procent van de Grands Prix wiel-aan-wiel reden met elkaar.' Verstappen en Hamilton gingen bovendien de laatste race van het jaar in met exact even veel punten. Tot aan de laatste ronde bleef het spannend en Ricciardo wil dat dat in de toekomstige seizoenen ook het geval is. Zelfs als hij vanuit de cockpit toe moet kijken naar hoe anderen er met overwinningen vandoor gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws