Pérez stelt verwachtingen bij voor 2022 bij Red Bull: 'Is een totaal ander scenario' Formule 1
Formule 1

Pérez stelt verwachtingen bij voor 2022 bij Red Bull: 'Is een totaal ander scenario'

Pérez stelt verwachtingen bij voor 2022 bij Red Bull: 'Is een totaal ander scenario'

Sergio Pérez verwacht in 2022 het roer om te gooien bij Red Bull Racing. Na een stroef opstartjaar bij de Oostenrijkse renstal is hij inmiddels bekend met het personeel en dat betekent dat hij effectiever te werk kan gaan. Ook geeft hij aan zeer onder de indruk te zijn van de werkethiek van de collega's van hemzelf en Max Verstappen. In 2021 hebben ze getoond onvoorwaardelijk te willen strijden voor zeges.

Bij Speedweek gaat Pérez in op hoe hij het aankomende seizoen voor zich ziet. 'We hebben een goede basis waar we op voort kunnen bouwen', stelt hij. 'Het verschil met de bolide van vorig jaar zal groot zijn. Ik ken iedereen binnen Red Bull en weet aan wie ik dingen moet vragen, en hoe ik het beste uit elke werknemer haal. Het is dus een totaal ander scenario', beargumenteert hij. 2022 moet zijn jaar worden.

Eind 2020 werd duidelijk dat Christian Horner en Helmut Marko in de Mexicaan een goede vervanger zagen van Alexander Albon. Zodoende werd hij naar het team gehaald en moest hij binnen drie maanden kennismaken met zijn team én het materiaal onder de knie krijgen. Door de relatief korte testtijd gedurende de wintertests kostte het Pérez langer om te wennen dan hij had gewild. Aankomend seizoen zal hij er vanaf race één beter in zitten.

Pérez: 'Red Bull heeft mij tot het uiterste gedreven'

Ook blikt hij terug op een relatief succesvol seizoen bij Red Bull. In zijn eerste jaar voor het team uit Milton Keynes wist hij eenmaal zege te vieren en speelde hij met regelmaat een belangrijke rol voor teamgenoot Verstappen. 'Red Bull heeft mij tot het uiterste gedreven', geeft de oud Racing Point-rijder aan. 'De ingenieurs, monteurs en teambazen hebben echt alles gegeven.'

'Iedereen heeft zonder klagen gevochten voor dat perfecte resultaat. Dat was een geweldige ervaring en dat heeft mij als coureur ook verder gebracht', concludeert hij. Eerder gaf hij al aan dat hij het in 2022 beter wil doen. Voor Pérez is het wereldkampioenschap uiteraard het doel, maar mocht Red Bull de kracht hebben om aankomend seizoen wederom voor de titel te gaan, dan moet hij zich eerst een weg langs Verstappen zien te banen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws