Ricciardo niet het antwoord voor Red Bull: 'Verstappen denkt ook al aan de tijd dat hij stopt' Formule 1
Formule 1

Ricciardo niet het antwoord voor Red Bull: 'Verstappen denkt ook al aan de tijd dat hij stopt'

Ricciardo niet het antwoord voor Red Bull: 'Verstappen denkt ook al aan de tijd dat hij stopt'

Formule 1-presentator David Croft verwacht niet dat de komst van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing een gevaar zal vormen voor Sergio Pérez. De Australiër verloor zijn zitje bij McLaren en gaat daardoor terug naar het Oostenrijkse team waar hij eerder vijf jaar heeft gereden. Er werd gespeculeerd over het feit dat Ricciardo als derde coureur het stoeltje van Pérez zou kunnen overnemen, maar dat klopt volgens Croft niet.

Ricciardo reed tussen 2014 en 2018 bij Red Bull en behaalde in die periode zeven overwinningen. Pérez heeft nu twee jaar bij de renstal gereden en heeft drie overwinningen bij het team behaald. Volgens Croft zijn de twee coureurs echter moeilijk te vergelijken. 'Ik denk dat het twee heel verschillende coureurs zijn', begint de Brit tegenover Sky Sports F1. 'Ze zijn allebei in staat om races te winnen, maar ze winnen races op compleet verschillende manieren', voegt de 52-jarige eraan toe.

Croft: 'Ricciardo is niet de toekomst van Red Bull'

Na 2018 vertrok Ricciardo naar het team van Renault en na twee jaar ging hij naar McLaren. Daar moest hij noodgedwongen vertrekken, dankzij de komst van nieuwkomer Oscar Piastri. Ondertussen is de coureur 33 jaar oud en daarmee zal hij minder snel in aanmerking komen voor het stoeltje bij Red Bull. 'Daniel is een fantastische kerel, maar hij is niet de toekomst van Red Bull, vooral vanwege zijn leeftijd', benoemt Croft.

De commentator van Sky Sports haalt ook de teamgenoot van Pérez aan. 'Toen Max (Vertappen, red.) aan het einde van het seizoen zei dat hij mogelijk zal gaan stoppen op 31-jarige leeftijd, was dat een grote openbaring voor mij. Hij denkt al aan de tijd dat hij stopt met racen', vervolgt Croft. 'Persoonlijk zou ik proberen iemand anders te beoordelen om binnen te komen als Checo niet het antwoord is', eindigt de 52-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws