Hülkenberg en Schumacher wisselden geen ideeën uit: 'Hij is van een totaal andere generatie' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg en Schumacher wisselden geen ideeën uit: 'Hij is van een totaal andere generatie'

Hülkenberg en Schumacher wisselden geen ideeën uit: 'Hij is van een totaal andere generatie'

Nico Hülkenberg heeft nog niet gesproken met Mick Schumacher. De Duitse coureur zal aankomend seizoen het stoeltje overnemen van zijn jongere landgenoot, maar Hülkenberg geeft aan dat Schumacher nog niet zijn ideeën heeft uitgewisseld. Nu Schumacher en ook Sebastian Vettel de Formule 1 verlaten, is Hülkenberg ineens de enige Duitser op de grid aankomend seizoen. Daar denkt de coureur echter niet al te veel over na.

Het vertrek van Schumacher hing al een tijdje in de lucht. De jonge coureur en zijn vervanger hebben echter nog geen contact gehad. 'Nee, we hebben eigenlijk niet gesproken of ideeën uitgewisseld', geeft Hülkenberg toe bij het Duitse RTL. 'Ik heb natuurlijk wel een klein praatje met hem gemaakt tijdens enkele Grands Prix, maar meer ook niet. Hij is van een hele andere generatie en onze relatie is niet hetzelfde als die tussen hem en Sebastian. Het is wat het is.'

Hülkenberg voelt zich nog fit

Met het vertrek van Vettel en Schumacher uit de Formule 1 is Hülkenberg nu nog de enige Duitser met een stoeltje. Daar voelt hij niet per se een speciaal gevoel bij. 'Ik ben gewoon dezelfde Hülkenberg uit Emmerich. Daar gaat helemaal niets aan veranderen', zegt de nieuwe Haas-coureur met een glimlach. 'Als coureur maakt het echt niet uit hoeveel landgenoten op de grid staan, want als het vizier naar beneden gaat, is iedereen een tegenstander.'

Hülkenberg staat dus voor zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. Waar Nyck de Vries op Monza met moeite uit de auto kwam, verwacht de 35-jarige niet dat hij met fysieke klachten te maken zal krijgen. 'Ik voel me nog steeds heel erg fit. De autosport is natuurlijk ook heel erg anders dan tennis of voetbal, want daar sta je continu op je benen. De Formule 1 beoefen je nou eenmaal zittend. Vooral de nek wordt heel erg belast, maar ik heb geen last van pijntjes die andere sporters dan wel weer hebben', aldus Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws