Marko ziet RB18 gewicht verliezen en Ferrari dezelfde fouten maken als Red Bull Formule 1
Formule 1

Marko ziet RB18 gewicht verliezen en Ferrari dezelfde fouten maken als Red Bull

Marko ziet RB18 gewicht verliezen en Ferrari dezelfde fouten maken als Red Bull

Helmut Marko is blij dat de upgrades die Red Bull Racing heeft gebracht tijdens het Grand Prix-weekend in Imola hebben gewerkt. De Oostenrijkse renstal wilde wat gewicht van de RB18 afhalen en volgens de man uit Graz is de auto daadwerkelijk lichter geworden. Desondanks zit de Red Bull-bolide nog wel boven het minimumgewicht van de FIA, maar dat is volgens Marko meer dan logisch.

'Je zit nooit in één keer op het juiste gewicht', wordt de Red Bull-adviseur geciteerd door Motorsport.com. Desalniettemin wisten Max Verstappen en Sergio Pérez dit weekend goede punten te scoren in de strijd om het wereldkampioenschap. De auto was een stuk sneller dan de F1-75 van Ferrari en dat komt door een deel door de updates. 'De upgrades hebben gewerkt. We zijn inderdaad een stuk lichter geworden. Maar op dat vlak hebben we nog wel wat stappen te zetten.'

Toch weet Marko dat niet alleen de upgrades hebben bijgedragen aan de één-twee tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. De Oostenrijker zag dat het team veel beter in vorm was dan twee weken eerder in Australië. 'We hebben de banden dit weekend in het juiste werkvenster gekregen. De balans hadden we ook veel beter voor elkaar. Wat bij ons verkeerd ging in Melbourne, ging dit weekend verkeerd voor Ferrari.'

Red Bull kon door luxepositie reageren op stop Leclerc

Verstappen hoefde zich dit weekend geen zorgen te maken om Charles Lecerc. Alleen Pérez moest even een strijd uitvechten met de Monegask, maar de Red Bull-rijder kwam als winnaar uit de strijd. De strategische keuzes van Ferrari brachten de Oostenrijkse renstal niet van haar stuk. 'De banden van Leclerc waren eraan voor die stop. We hebben het in de gaten gehouden en goed gereageerd met Pérez. Hij kon leveren wanneer het moest. We moeten Ferrari onder druk blijven zetten, want dan kunnen deze dingen gebeuren', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws