Rosberg wijt puntloos weekend Hamilton niet volledig aan Mercedes W13 Formule 1
Formule 1

Rosberg wijt puntloos weekend Hamilton niet volledig aan Mercedes W13

Rosberg wijt puntloos weekend Hamilton niet volledig aan Mercedes W13

Nico Rosberg zoekt meer achter de boordradio van Mercedes-teambaas Toto Wolff aan het adres van Lewis Hamilton. Na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna verontschuldigde de Oostenrijker zich voor het tegenvallende race-weekend, en benadrukte hij dat het team keihard aan de slag gaat om de zaak weer op de rails te krijgen. Rosberg ziet het als een mentaal spelletje van zijn oud-collega.

'Toto speelde mentale spelletjes', weet Rosberg. 'Hij probeert Hamilton vooral te steunen, dat is slim', zo analyseert de enkelvoudig wereldkampioen zijn voormalige team. Door zijn rijder een hart onder de riem te steken hoopt de teambaas Hamiltons motivatie hoog te houden. De afgelopen weken liet de zevenvoudig wereldkampioen zich meermaals negatief uit over het team.

Hamiltons prestatie te wijten aan de auto?

Is de puntloze finish van Hamilton volledig te wijten aan de ondermaatse Mercedes W13? Volgens het team wel, maar volgens Hamiltons oude teamgenoot is dit niet het geval: 'Dat is niet helemaal waar. Russell eindigde op P4 met dezelfde auto, dus Hamilton was zeker wel deels de reden van dit slechte resultaat.' Dat Hamilton door zijn teamgenoot om de oren gereden wordt, zegt volgens Rosberg wel wat.

Het einddoel van Wolff is dan ook om Hamilton op te peppen: 'Het is belangrijk dat Hamilton die motivatie vasthoudt. Hij verliest die motivatie namelijk makkelijk in deze situaties.' Wel denkt Rosberg dat een teamgenoot die beter presteert voor Hamilton de beste motivatie is die hij kan hebben. De Brit kan het immers niet uitstaan wanneer hij verliest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws