Rosberg: 'Mercedes nog nooit zo gezien' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Mercedes nog nooit zo gezien'

Rosberg: 'Mercedes nog nooit zo gezien'

Nico Rosberg, die in 2016 met Mercedes het wereldkampioenschap Formule 1 won, kan - net als de meesten - niet geloven hoe het machtigste team van het afgelopen decennium worstelt zoals ze zaterdag deden in de kwalificatie voor de Sprint Race tijdens de 2022 Grand Prix van Emilia Romagna.

In zijn commentaar bij de vierde ronde in Imola keek Rosberg vol ongeloof toe hoe Lewis Hamilton en George Russell worstelden in de hopeloze Mercedes W13. Het tweetal kwalificeerde zich respectievelijk als 13e en 11e, en kwamen beiden niet verder dan Q2 op een vergeetachtige dag voor de Zilverpijlen.

Rosberg riep op een gegeven moment in Q1: 'Mijn hemel, het is ongelofelijk om te zien hoe Mercedes het daar zo moeilijk heeft. Je kunt het springen met George Russell zien, het geeft je gewoon rugpijn en hoofdpijn als je er alleen al naar kijkt, het is ongelofelijk.' De Duitser refereerde aan het zichtbare stuiteren van de Mercedes-coureurs omdat het voorstel van hun auto het bijna onbestuurbaar maakt op topsnelheden.

Rosberg vervolgde: 'Dan kom je aan het einde van het rechte stuk en moet je vol in de remmen en heb je geen vertrouwen om de auto aan te vallen als hij zo stuitert. Ze zijn echt aan het vechten met die auto en ze lijken niet te begrijpen wat ze moeten doen om hem aerodynamisch in orde te krijgen. Ik heb ze nog nooit zo gezien maar laten we kijken of ze zich iets kunnen verbeteren voor Q2, maar ik denk het niet. Ik denk dat ze er in Q2 uit zullen gaan.'

Regenrace is desastreus voor Mercedes

Rosberg had gelijk, geen van beiden haalde Q3. Alarmerend genoeg kwam Hamilton in de Red Bull RB18 2,3 seconden tekort voor de toptijd in Q2 van Max Verstappen en Russell was bijna twee seconden langzamer dan de Nederlander. De zevenvoudig F1-wereldkampioen vatte samen: 'Geen geweldige sessie en natuurlijk is het teleurstellend. We kwamen hier met optimisme, iedereen werkt zo hard in de fabriek, maar de dingen kwamen gewoon niet samen.'

Volgens Russell is er hoop voor Mercedes in de sprintrace: 'De sprintrace zal met deze nieuwe auto's interessant zijn omdat we wat dichterbij kunnen volgen, maar ik denk niet dat er genoeg ronden met genoeg degradatie zijn voor ons om daar ons voordeel ten opzichte van onze huidige rivalen te benutten'. Het is te hopen voor Mercedes dat het droog blijft want tijdens de eerste training in Imola, waar de omstandigheden veel natter waren, lag Mercedes maar liefst zeven seconden achter op het tempo.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws