Kravitz looft: 'Verstappen was de omstandigheden in Q3 meester' Formule 1
Formule 1

Kravitz looft: 'Verstappen was de omstandigheden in Q3 meester'

Kravitz looft: 'Verstappen was de omstandigheden in Q3 meester'

Ted Kravitz stelt dat Max Verstappen uitstekend werk geleverd heeft door op vrijdag poleposition te behalen in Imola. De omstandigheden waren erg lastig op het Italiaanse asfalt, maar we zijn van de Nederlander gewend dat hij zich op een glad asfalt goed voelt. Ook de Sky Sports F1-analist ontging dit niet tijdens dag één.

'Verstappen begint vanaf P1. Hij was de snelste in Q2 toen het min of meer droog was, maar was de omstandigheden in Q3 ook meester', zag hij vanaf het circuit. 'Met een tijd van 1:27.9 was hij de enige die onder de achtentwintigers dook.' De eerstvolgende coureur was Charles Leclerc, die meer dan een seconde inleverde op de Red Bull Racing-coureur in de eerste sector.

Kravitz: 'Verstappen zette een heerlijke ronde neer'

Het was een pittige sessie met weersomstandigheden die continu veranderden. Daardoor maakten sommige coureurs en teams verkeerde beslissingen rondom het opwarmen van de banden, waaronder Leclerc, maar Verstappen hield het hoofd koel, meldt Kravitz: 'Hij wist zijn snelheid in de regen vast te houden en zette een heerlijke ronde neer.'

'Hij reed op geen enkel moment op de absolute limiet, maar deed wat hij moest doen om de sprintrace vanaf poleposition aan te vangen', concludeert de Brit. In de regen moeten de coureurs altijd inhouden en bekijken waar er voldoende grip ligt om gas te geven. Zodoende halen ze de snelheid van een droogweersessie zeker niet, maar naar omstandigheden heeft Verstappen goed werk geleverd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws