Verstappen: 'Geen fan van de sprintrace' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Geen fan van de sprintrace'

Verstappen: 'Geen fan van de sprintrace'

Max Verstappen zegt in de aanloop naar het raceweekend dat hij geen fan is van het sprintrace-format in de Formule 1. De Nederlander legt zich neer bij de beslissingen van de FIA en de wedstrijdleiding maar ziet zelf liever een klassiek Grand Prix-weekend.

Verstappen zegt in de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Emillia Romagna geen fan te zijn van de sprintrace: 'Ik ben geen fan van de sprint, maar, ik bedoel, het is wat het is. En, natuurlijk kwam ik naar Italië in principe voor een beetje zon, maar ik weet niet wat er gebeurt.' De zon laat nog even op zich wachten want de kwalificatie werd verreden op een natte baan. Of dat voor de sprintrace en de Grand Prix ook het geval is valt nog te bezien.

Vooruitkijkend naar de sprintrace en de Grand Prix ziet Verstappen potentie voor een goed resultaat: 'Tot nu toe zijn we op elk circuit competitief geweest. Sommige wat beter dan andere circuits, maar ja, we moeten gewoon blijven proberen om de auto te verbeteren en de races uit te rijden.' Vooralsnog verloopt het raceweekend voorspoedig voor de Nederlander met een pole position voor de sprintrace van zaterdag.

De Nederlander zal bij de sprintrace en de Grand Prix niet alleen kijken naar een goed resultaat maar ook naar de betrouwbaarheid van de Red Bull. Het doel is met name om de race uit te rijden en daar werkt het team volgens de Nederlander hard aan. De Red Bull-coureur legt dus geen schuld bij zijn team: 'Ik weet dat ze altijd hun uiterste best hebben gedaan en leren van de problemen die we hadden. Ik kijk gewoon uit naar het weekend en zien wat er gaat gebeuren.'

In de onderstaande video kun je snelste ronde in de kwalificatie van Verstappen nog een keer herbeleven. Op een natte baan baande de Nederlander zich ondanks een gele vlag, knap naar de eerste plek. Het is nog niet zeker op welke plek de coureur op zondag zal starten aangezien de sprintrace van zaterdag doorslag zal geven voor de startopstelling voor de Grand Prix van zondag.

De ronde van Verstappen voor pole position in Imola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws