Rosberg snapt niets van 'vreemde' opmerking Hamilton: 'Verstappen gaat richting zijn niveau' Formule 1
Formule 1

Rosberg snapt niets van 'vreemde' opmerking Hamilton: 'Verstappen gaat richting zijn niveau'

Rosberg snapt niets van 'vreemde' opmerking Hamilton: 'Verstappen gaat richting zijn niveau'

Nico Rosberg begrijpt niet waarom Lewis Hamilton een opmerking moest maken over de teamgenoten van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur is het eens met de conclusie die zijn voormalig Mercedes-teamgenoot trok, maar hij vindt het vreemd dat Hamilton de dominantie van Verstappen op deze manier naar beneden probeert te halen. Rosberg is van mening dat de coureur van Red Bull Racing geweldig presteert en dat hij snel het niveau van de grootheden van de sport bereikt.

Hamilton heeft uitgelegd dat hij niet begrijpt dat Verstappen meer complimenten lijkt te ontvangen voor zijn dominantie. De Mercedes-coureur gaf aan dat hij veel betere teamgenoten heeft gehad bij de Duitse renstal dan Verstappen bij Red Bull. De regerend wereldkampioen denkt dat Hamilton jaloers is op het huidige succes van Red Bull. Rosberg wil niet zover gaan, maar snapt de opmerkingen van zijn voormalig teamgenoot niet. 'Het is vreemd dat Lewis daarover praat. Waar komt dat vandaan? Het is een beetje vreemd', zegt de Duitser bij Sky Sports.

Rosberg werd in eerste instantie niet genoemd door Hamilton, wat mogelijk te wijten is aan de verzuurde relatie tussen de de twee wereldkampioenen. Ondanks dat Rosberg niet begrijpt waarom Hamilton deze opmerkingen maakte, is hij het wel eens met de zevenvoudig wereldkampioen. 'Hij had drie wereldkampioenen als teamgenoten. Dat zegt veel, nietwaar? Dus ik denk dat het klopt. Desalniettemin is het niet echt relevant, want we weten allemaal hoe geweldig Max rijdt.'

Rosberg: 'Verstappen wordt één van de beste vijf coureurs aller tijden'

De enkelvoudig wereldkampioen denkt dan ook niet dat het uitmaakt dat Verstappen mindere teamgenoten heeft gehad dan Hamilton. De Nederlander kan op Monza zijn tiende zege op rij boeken en daarmee het record voor meeste overwinningen op rij pakken. Rosberg schaart de Red Bull-coureur dan ook al bij de grootheden van de Formule 1. 'Max gaat in de richting van hetzelfde niveau als Hamilton, Schumacher, Senna. Hij wordt één van de beste vijf coureurs aller tijden', concludeert Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws