Rosberg ziet wanhoop toeslaan: 'Hamilton heeft Mercedes in een lastige positie gebracht' Formule 1
Formule 1

Rosberg ziet wanhoop toeslaan: 'Hamilton heeft Mercedes in een lastige positie gebracht'

Rosberg ziet wanhoop toeslaan: 'Hamilton heeft Mercedes in een lastige positie gebracht'

Oud-kampioen Nico Rosberg denkt dat Lewis Hamilton Mercedes in een lastige positie heeft gedwongen door vroeg aan te kondigen dat hij vertrekt. Naar het idee van de Duitser is Andrea Kimi Antonelli geen optie, en zullen ze Carlos Sainz een meerjarige deal moeten bieden om hem aan boord te krijgen. Beide situaties zijn volgens de enkelvoudig wereldkampioen niet ideaal.

Rosberg liet eerder al weten dat hij vond dat er te veel druk op Antonelli werd gelegd door de geruchten over een zitje bij Mercedes. Volgens Rosberg is het beter dat hij een jaar bij Williams vertoeft in de plaats van direct overstappen naar Mercedes. 'Antonelli is zeker een ster van de toekomst, maar de timing zou nu te vroeg voor hem zijn', zegt de Duitser bij Sky Sports. 'En het is te vroeg voor Toto om Antonelli nu al te kiezen.' De 17-jarige moet zich nog bewijzen in de Formule 2 bij Prema. De seizoenstart verliep echter zeer teleurstellend voor Prema. Antonelli staat momenteel negende in het kampioenschap met 24 punten en behaalde met een vierde plaats in de hoofdrace van Melbourne tot nu toe zijn beste resultaat.

Mercedes bereidt Antonelli voor op de Formule 1, gezien het feit dat hij momenteel enkele testdagen krijgt in een Formule 1-auto. Als hij niet als kandidaat voor 2025 werd beschouwd, zou dit niet gebeuren. 'Maar dan vraag je veel van hem, want hij heeft verder nog niets laten zien in de Formule 2. Dat is de minimale eis, om het goed te doen in de Formule 2, om in aanmerking te komen voor de Formule 1', zegt Rosberg. 'Daarom moet Toto de tijd nemen en wachten tot de zomer of de herfst.' Maar te lang wachten is ook geen optie. 'Dan heeft hij aan het einde van het jaar geen alternatief meer, dat is het moeilijke', erkent Rosberg. De Duitse renstal heeft echter nog een paar andere opties.

Sainz zou een meerjarige deal willen

Mercedes zou er volgens Rosberg meer aan hebben om een coureur met wat meer ervaring naast George Russell te zetten. Zijn voorkeur gaat uit naar Sainz. 'Maar hij wil waarschijnlijk een meerjarig contract, en dat heeft niet veel zin vanuit het oogpunt van Mercedes', zegt Rosberg. 'Dat maakt het zo moeilijk, en dat is de reden waarom Toto nauwlettend in de gaten houdt hoe het met Antonelli gaat.' Rosberg wijst aan dat het ook mogelijk is om op zoek te gaan naar een geschikte tweede rijder, omdat Wolff Russell al heeft aangewezen als leider. 'Hoe dan ook heeft Lewis Mercedes in een lastige positie gebracht.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws