Windsor kan maar één logische opvolger van Verstappen bedenken: 'Waarom zouden ze dat niet doen?' Opinie
Opinie

Windsor kan maar één logische opvolger van Verstappen bedenken: 'Waarom zouden ze dat niet doen?'

Windsor kan maar één logische opvolger van Verstappen bedenken: 'Waarom zouden ze dat niet doen?'

Max Verstappen wordt voortdurend in verband gebracht met een overstap naar rivaal Mercedes, maar mocht de regerend wereldkampioen daadwerkelijk besluiten om Red Bull Racing te verlaten, wie moet de 26-jarige Nederlander dan vervangen bij de kampioensformatie? Peter Windsor kan eigenlijk maar één persoon bedenken.

Mercedes heeft na de bekendmaking van het vertrek van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton een stoeltje vrij voor 2025. Teambaas Toto Wolff zou deze graag aan Verstappen willen geven, maar de drievoudig wereldkampioen beschikt over een contract, dat hem tot eind 2028 aan zijn huidige werkgever bindt. De Nederlander zou echter over een ontsnappingsclausule beschikken en door de onrust bij Red Bull zou Verstappen een vertrek niet langer uitsluiten. De 26-jarige wordt veelvuldig aan een overstap naar de Duitse constructeur gelinkt en volgens het Duitse F1-Insider zullen beide partijen na de Grand Prix van Miami met elkaar om tafel gaan.

Een vertrek is dus niet langer ondenkbaar, maar wie moet de Nederlander dan vervangen, mocht hij de Red Bull-deur achter zich dichttrekken. Dat kan volgens Windsor maar één persoon zijn. 'Dan zou ik me voor kunnen stellen dat ze (Carlos, red.) Sainz nemen. Waarom zouden ze dat niet doen?', vraagt Windsor zich in een livestream op zijn YouTube-kanaal hardop af. 'Voor wie zouden ze anders kunnen gaan? Liam Lawson? Nee, ik denk dat ze dan voor Sainz zouden gaan. Hij is een winnaar en hij is een stuk beter dan tijdens zijn eerdere periode bij Red Bull', doelt de Brit op de periode tussen 2015 en medio 2017 toen Sainz voor Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, reed. 'Hij is flink verbeterd en hij is een goede kerel', voegt Windsor nog toe.

Kan Red Bull zonder Verstappen kampioen worden?

In de afgelopen twee jaar is de samenwerking tussen Verstappen en Red Bull bijzonder succesvol gebleken. In de handen van de drievoudig wereldkampioen is de Red Bull-bolide immers nagenoeg onklopbaar, maar zou het Oostenrijkse team ook zonder Verstappen kans maken op het kampioenschap? Windsor denkt van niet en hij legt uit waarom niet. 'Max (Verstappen, red.) zou Red Bull naar mijn mening niet verruilen voor Mercedes als Adrian Newey niet hetzelfde zou doen. En als Adrian en Max zouden vertrekken, dan is het maar zeer de vraag of ze weer naar een kampioenschap snellen. Daar ben ik niet zo zeker van', zegt Windsor, die vervolgens het team dat er dan met de wereldtitel vandoor zal gaan noemt. 'Dan zal Mercedes dat waarschijnlijk doen, want dan hebben ze niet alleen Max, maar ook Adrian Newey. Dat is denk ik de enige voorwaarde voor hem (Verstappen, red.) om naar Mercedes te gaan', besluit Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws