'Rueda mogelijk op de schopstoel bij Ferrari, Vasseur voert niet direct wijzigingen door' Formule 1
Formule 1

'Rueda mogelijk op de schopstoel bij Ferrari, Vasseur voert niet direct wijzigingen door'

'Rueda mogelijk op de schopstoel bij Ferrari, Vasseur voert niet direct wijzigingen door'

De posities van meerdere mensen binnen het team van Ferrari liggen nog voor het seizoen begint onder een vergrootglas. Bij de Italiaanse renstal is natuurlijk ook al Mattia Binotto vervangen door Frédéric Vasseur, maar het is niet uitgesloten dat andere posities in de loop van de tijd ook anders worden opgevuld. Dat zal nog wel even moeten wachten, aangezien er niet verwacht wordt dat Vasseur vanaf 9 januari direct met een bezem door het team gaat.

Vasseur heeft volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport al een bezoekje gebracht aan de fabriek van Ferrari. De voormalig teambaas van Alfa Romeo neemt de touwtjes officieel pas op 9 januari in handen. Vandaar dat zijn bezoek een paar dagen voor kerst ook enigszins incognito was. Binnen de Italiaanse renstal heerst het gevoel van vertrouwen, maar er zijn zeker ook vraagtekens, aangezien Binotto niet de enige zondebok is binnen het team.

'De baan van Iñaki Rueda wordt flink onder de loep genomen door het management van Ferrari', schrijft La Gazzetta dello Sport. Rueda is verantwoordelijk voor de strategie van de Italiaanse renstal tijdens de races. De strategie was ook in 2022 weer een achilleshiel van de Scuderia. Zo werd een simpele overwinning in Monaco uit handen gegeven door Ferrari en werd Charles Leclerc ook benadeeld in Hongarije en België. 'Maar ook enkele technische mensen die er al sinds 2016 zitten, zijn niet zeker van hun baan.'

Geen grote veranderingen door Vasseur

Toch kunnen de mensen wier baan onder een vergrootglas ligt nog opgelucht ademhalen. Het is de verwachting dat Vasseur aan het begin van het seizoen nog geen grote veranderingen zal doorvoeren. De Fransman neemt immers geen mensen mee vanuit Alfa Romeo. Als Vasseur dus de tijd krijgt van Ferrari, dan zullen de veranderingen door de jaren heen vanzelf komen. Voor nu verwacht Ferrari dat de teambaas alle mensen kan motiveren en op de juiste plek kan zetten.

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws