Flinke kritiek aan het adres van Elkann: 'Afgelopen jaren geen aandacht voor Ferrari' Formule 1
Formule 1

Flinke kritiek aan het adres van Elkann: 'Afgelopen jaren geen aandacht voor Ferrari'

Flinke kritiek aan het adres van Elkann: 'Afgelopen jaren geen aandacht voor Ferrari'

Leo Turrini, een gerenommeerde Italiaanse journalist, heeft John Elkann een flinke veeg uit de pan gegeven. De journalist stelt dat de leiding van Ferrari immers geen interesse heeft in het merk, maar zich alleen richt op de winst die mogelijk gehaald kan worden uit Ferrari. Turrini mist de betrokkenheid bij het Formule 1-team die Elkann wel lijkt te hebben voor een ander sportteam.

Ferrari heeft de afgelopen jaren moeite gehad om naar de top van de Formule 1 te komen. De Italiaanse renstal kon in 2022 eindelijk weer strijden om de wereldtitel, maar het werd halverwege het seizoen al duidelijk dat Red Bull Racing er met de beker vandoor zou gaan. Mattia Binotto moest dit uiteindelijk bekopen met zijn baan, maar Turrini ziet dat er veel grotere problemen zijn bij de Scuderia. 'Bij Ferrari is er echt een probleem als het aankomt op de eigenaren', geeft de journalist aan in een livestream op Twitch.

Turrini niet te spreken over Elkann

Elkann is de president van Ferrari en tegelijkertijd is hij ook een grootaandeelhouder van de Italiaanse voetbalclub Juventus. Dit komt omdat hij de gekozen opvolger was van Gianni Agnelli, waarmee hij de dynastie van de Agnelli-familie overnam. De Agnelli-familie is een grote naam binnen de auto-industrie, aangezien het merk FIAT is opgericht door Giovanni Agnelli. Bovendien bezit de familie het investeringsbedrijf Exor, dat bijvoorbeeld is gelinkt aan Juventus, en daar is Elkann nu de CEO van.

Turrini merkt een groot verschil met hoe de voetbalclub wordt geleid en hoe Elkann naar Ferrari kijkt. 'Bij Juventus zie je veel meer aandacht en affectie. Dat heb ik in de afgelopen jaren niet gezien bij Ferrari.' De Italiaanse journalist is van mening dat iemand die de leiding heeft over het Italiaanse merk ook daadwerkelijk liefde moet voelen voor de auto's zelf. 'Als je alleen maar geïnteresseerd bent in de winst en de aandelenbeurs, dan is dat een groot probleem.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws