Russell bereidt zich voor op moeilijke omstandigheden: 'Dan moeten we ons gaan aanpassen' Formule 1
Formule 1

Russell bereidt zich voor op moeilijke omstandigheden: 'Dan moeten we ons gaan aanpassen'

Russell bereidt zich voor op moeilijke omstandigheden: 'Dan moeten we ons gaan aanpassen'

George Russell ziet vooralsnog geen verschil wat betreft de competitiviteit van Mercedes in vergelijking met de afgelopen races. Hoewel de tweede vrije training niet helemaal ging zoals gehoopt, ziet de Brit dat het weer nog alles kan veranderen gedurende de rest van het weekend. 'De auto voelde goed', geeft Russell aan op de website van Mercedes AMG F1.

'De eerste vrije training was een sterke sessie. De tweede vrije training was wat uitdagender', geeft de coureur van Mercedes aan, die daarbij benoemt dat de auto tijdens de eerste sessie comfortabel aanvoelde. 'We moeten erachter komen waarom dat zo was.' Hij denkt dat het weer in elk geval één van de factoren kan zijn. 'Het waaide harder en met de banden liep ook niet alles lekker', vervolgt de Brit, die de tweede vrije training als tiende afsloot.

Het weer kan ook de rest van het weekend een rol gaan spelen, weet de man van de Zilverpijlen. 'De weersomstandigheden zullen gedurende het hele weekend steeds blijven veranderen', denkt hij. 'Het is ook mogelijk dat we nog meer regen krijgen, dus dan moeten we ons gaan aanpassen', weet Russell. 'Ik hoop dat de fans niet helemaal natgeregend zijn deze middag. Het is zoals altijd geweldig om zoveel steun te krijgen vanaf de tribune', prijst hij de fans die naar Silverstone afreisden.

Competitiviteit niet veranderd ten opzichte van afgelopen races

'Na vandaag zou ik zeggen dat het competitieve plaatje er nog hetzelfde uitziet als bij de afgelopen races', voorspelt de Brit, die mede door de competitiviteit vooraan vorige week de Grand Prix van Oostenrijk wist te winnen. 'McLaren en Max lopen nog voor en tussen Ferrari en ons is het heel close', ziet Russell. 'We zullen nog hard gaan werken en een stap vooruit zetten', geeft hij aan. We zien wel waar we morgen dan staan', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws