Russell licht updates in Frankrijk toe: 'Het zou ons meer prestaties moeten brengen' Formule 1
Formule 1

Russell licht updates in Frankrijk toe: 'Het zou ons meer prestaties moeten brengen'

Russell licht updates in Frankrijk toe: 'Het zou ons meer prestaties moeten brengen'

George Russell heeft vertrouwen in de Grand Prix van Frankrijk als het aankomt op de meegebrachte updates van Mercedes. Al vanaf het begin van het seizoen is de Duitse renstal hard bezig om snelheid te vinden, en in de afgelopen races lijken ze daar vooruitgang in te hebben geboekt. Op Franse bodem komt Mercedes dus opnieuw met updates, en die kunnen een verschil maken, zegt Russell.

'Ik denk dat de temperaturen en de iets gladdere baan ons ten goede zullen komen', begint Russell over de kansen van Mercedes op Paul Ricard, tegenover The Race. 'We hebben ook als team enorm veel vooruitgang geboekt en we begrijpen steeds beter wat we met de auto moeten doen om meer prestaties te leveren. Ik denk dat dat de grootste doorslaggevende factor is, in tegenstelling tot de specifieke kenmerken van het circuit.'

'We vragen om meer prestaties'

Mercedes heeft ook naar Frankrijk weer nieuwe updates meegenomen. De Brit geeft aan dat deze prestatie-gerelateerd zijn. 'We vragen om meer prestaties, en ik denk ook dat dat altijd voorrang krijgt boven de koeling. Ik heb de update nog niet in levende lijve gezien, dus ik kan ook nog niet echt commentaar geven. Maar ik weet wel dat het ons wat meer prestaties zou moeten brengen. En we hebben er relatief veel vertrouwen in dat het werkt zoals we van plan zijn.'

'In recente races hebben we echt op de top van de auto gereden', gaat de Mercedes-coureur verder. 'Terwijl als we terugkijken naar de eerste zes races van het seizoen, het bijna vallen en opstaan was. We moesten echt begrijpen wat de problemen waren en we hadden geen duidelijke richting. Nu zijn we er vrij zeker van dat we in ieder geval een lijn hebben om te volgen. Of we dat nu ook kunnen omzetten in prestaties is een andere factor', besluit Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws