Verstappen staat achter zijn loyaliteit naar Red Bull: 'Contractverlenging de juiste keuze' Formule 1
Formule 1

Verstappen staat achter zijn loyaliteit naar Red Bull: 'Contractverlenging de juiste keuze'

Verstappen staat achter zijn loyaliteit naar Red Bull: 'Contractverlenging de juiste keuze'

Max Verstappen is nog altijd van mening dat de contractverlenging tot en met 2028 de enige juiste keuze was. De coureur van Red Bull Racing werd in 2014 aangenomen als junior, en sindsdien is hij verbonden aan de Oostenrijkse renstal. De Nederlander is van mening dat zijn loyaliteit naar het team kan leiden tot nog meer succes.

Lando Norris en Charles Leclerc hebben eerder al een lange verbintenis getekend bij hun teams. Niets kan echter opwegen tegen het contract van Verstappen. De coureur denkt dat zijn loyaliteit een belangrijke factor kan zijn voor de toekomst. 'Dat kan het zeker zijn, het werkt tenminste wel voor mij', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport-total.com. 'Ik voel me heel erg comfortabel in het team, en loyaliteit is daar zeker een onderdeel van. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de contractverlenging de juiste keuze was.'

Wanneer de huidige verbintenis van Verstappen verloopt, is de coureur 31 jaar oud. De regerend wereldkampioen vindt het alles behalve jammer dat hij nog lang rond zal lopen bij het team van Red Bull. 'Het is geweldig, want dat zal betekenen dat ik heel erg veel jaren voor het team zal hebben verreden. Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van dit team, en hopelijk kunnen we nog heel veel jaar samen spenderen.' In 2028 heeft Verstappen al veertien jaar onder contract gestaan bij de Oostenrijkse renstal.

Verstappen: 'Het gaat me niet om het racen'

Verstappen heeft tot nu toe 26 races en één kampioenschap weten te winnen met Red Bull. Toch is dat niet de reden waarom hij zich zo lang heeft verbonden aan de renstal. 'Het gaat me niet zozeer om het racen, maar om de mensen waarmee ik werk. Ik ben in een bekende omgeving, en we spenderen heel veel uren samen. Sommige van die momenten beleef je samen buiten het werk op het circuit', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws