Nog een nieuwe update voor Ferrari in Frankrijk: 'Vermoedelijk ook invloed op motoren' Formule 1
Formule 1

Nog een nieuwe update voor Ferrari in Frankrijk: 'Vermoedelijk ook invloed op motoren'

Nog een nieuwe update voor Ferrari in Frankrijk: 'Vermoedelijk ook invloed op motoren'

Ferrari heeft een nieuwe update meegenomen naar Frankrijk, nadat er problemen waren ontdekt met de koppelingen. De Italiaanse renstal wil met verbeterde koppelingen ervoor zorgen dat Charles Leclerc en Carlos Sainz betere starts hebben. De update zal ook worden geïntroduceerd bij Alfa Romeo en Haas, tot grote vreugde bij de coureurs van de teams.

'We hebben een probleem ontdekt, waardoor we niet de starts konden neerzetten die we vorig jaar hadden', begint Sainz, geciteerd door Motorsport.com. 'Dat heeft vermoedelijk ook invloed op onze motoren. We weten waar het probleem zit. We houden het zeer privé en we praten er weinig over, want het is niet zo dat we bij elke start ver terugvallen. We hebben gewoonweg niet de best mogelijke starts gehad. Hopelijk blijven we dat verbeteren.'

Update voor technisch detail

Tegenover Motorsport.com heeft een woordvoerder van Ferrari laten weten dat het niet om een geheel nieuw ontwerp gaat, maar om een technisch detail wat een update heeft gekregen. Het is nog niet duidelijk welke coureurs dit weekend in actie zullen komen met de verbeterde koppelingen. Vooral voor het team van Alfa Romeo is het een belangrijke update, want het team kende niet de beste starts dit seizoen.

Dat zorgt voor verheugde reacties, bijvoorbeeld bij Valtteri Bottas: 'We gaan het in de vrije training voor het eerst gebruiken. Ferrari werkt hier al een tijdje aan. Nu is het er eindelijk. Dit moet de trillingen in de koppeling die we ervaren verhelpen. Gemiddeld verloren we plekken bij de start. Dat is niet mooi. In het middenveld zit iedereen zo dicht bij elkaar dat je twintig ronden achter iemand klem kunt zitten. Dat maakt je leven er niet eenvoudiger op. Dus hopelijk is het nu goed', besluit Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws