Russell niet blij met de FIA: ''Weet niet eens zeker of ze weten dat inhalen moeilijker is' Formule 1
Formule 1

Russell niet blij met de FIA: ''Weet niet eens zeker of ze weten dat inhalen moeilijker is'

Russell niet blij met de FIA: ''Weet niet eens zeker of ze weten dat inhalen moeilijker is'

George Russell kan zich niet vinden in enkele beslissingen die de FIA heeft genomen in de afgelopen maanden. De coureur van Mercedes stoort zich aan de inconsistentie van deze beslissingen, waardoor de coureurs geen idee hebben wat hen te wachten staat. Daarnaast hakt de FIA af en toe knopen door zonder eerst in discussie te gaan met de Formule 1-rijders, ondanks dat de coureurs mogelijk informatie hebben die cruciaal is voor het bestuursorgaan.

Na de Grand Prix van Australië werden de beslissingen van de wedstrijdleiding ter discussie gesteld. Russell vindt het belangrijk dat de coureurs in gesprek gaan over deze beslissingen. 'Er zullen veel gesprekken zijn met de FIA om hun standpunten te begrijpen', wordt de Mercedes-rijder geciteerd door Motorsport.com. 'Het is een uitdagende tijd en zeker ook voor de FIA. Ze zijn niet dom en proberen hun werk zo goed mogelijk te doen. Maar plooien moeten worden gladgestreken om te begrijpen wat hun aanpak zal zijn.'

'We kunnen niet echt weekenden hebben die volledig worden bepaald door wat iemand bij de wedstrijdleiding wil doen', vervolgt Russell. Zo werden er veel vraagtekens geplaatst bij de straf die Carlos Sainz heeft gekregen naar aanleiding van zijn incident met Fernando Alonso in Melbourne. Volgens Russell is dit slechts één van de vele voorbeelden. 'We hebben de afgelopen tijd een paar gekke beslissingen gezien. Als deze beslissingen consistent zijn, is dat absoluut prima. Maar het is de inconsistentie die het voor de rest van ons uitdagend maakt.'

Russell: 'Weet niet eens zeker of de FIA weet dat inhalen moeilijker is'

Verder uit Russell zijn frustratie over het verkorten van de DRS-zones. De Brit vindt het vooral jammer dat de FIA beslissingen maakt zonder eerst in conclaaf te gaan met de coureurs. 'Ik denk dat het inhalen dit jaar moeilijker is dan vorig jaar. Uiteraard worden ook alle DRS-zones verkort, terwijl de coureurs daar geen invloed op hebben gehad. Ik was weer een beetje teleurgesteld dat we niet in die loop zaten. Ik weet niet eens zeker of de FIA zich ervan bewust is dat we vinden dat het inhalen moeilijker is', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws