Hamilton vergeleken met Senna: 'Vreselijk, omdat ze nu wel het protocol volgden' Opinie
Opinie

Hamilton vergeleken met Senna: 'Vreselijk, omdat ze nu wel het protocol volgden'

Hamilton vergeleken met Senna: 'Vreselijk, omdat ze nu wel het protocol volgden'

Sam Bird ziet gelijkenissen tussen Lewis Hamilton en Ayrton Senna. De Engelsman valt op dat beide coureurs hun problemen hadden met de FIA. Bird vergelijkt dan ook de late safety car-fase in Italië vorig weekend met die in de seizoensfinale van het 2021-seizoen in Abu Dhabi. Zo eindigde die race niet achter de safety car en ging Max Verstappen ervandoor met de titel. In Monza werd de wedstrijd wel beëindigd met een neutralisatie.

'Het is een vreselijke situatie voor Hamilton, omdat ze nu wel het protocol volgden', vertelt Bird, tegenwoordig actief in de Formule E en WEC, in de Chequered Flag-podcast van de BBC. 'Als ze toen (Abu Dhabi, red.) het protocol volgden, was hij nu een achtvoudig wereldkampioen. Max zou nu voor het eerst kampioen worden en dat zou hij doen op indrukwekkende wijze.'

Hamilton vergeleken met Senna

Bird ziet dan ook overeenkomsten tussen Hamiltons problemen met de FIA en die van Senna in de jaren tachtig en negentig. Zo werd de iconische Braziliaan geschorst en beboet na een crash met titelrivaal en teamgenoot Alain Prost in 1989. Dat gebeurde in de laatste chicane op Suzuka, waar Senna een late inhaalactie op de Fransman zag mislukken.

'De FIA paste toen in 1990 de regels van de laatste chicane in Suzuka aan en Senna kwam naar buiten en zei: Dat is niet eerlijk. Je hebt me vorig jaar helemaal kapot gemaakt, je hebt me mijn licentie afgenomen, je hebt me een ban gegeven, dus ik vertrek', gaat Bird verder met zijn vergelijking met Hamilton. 'Het is een beetje vergelijkbaar. Ik kan zeker begrijpen waarom Lewis zich een beetje benadeeld voelt.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws