Russell wijt mislopen zege aan kwalificatie: 'Anders hadden we waarschijnlijk gewonnen' Formule 1
Formule 1

Russell wijt mislopen zege aan kwalificatie: 'Anders hadden we waarschijnlijk gewonnen'

Russell wijt mislopen zege aan kwalificatie: 'Anders hadden we waarschijnlijk gewonnen'

George Russell is tevreden met het resultaat in de Grand Prix van Nederland, maar tegelijkertijd is de coureur van Mercedes van mening dat het team de race had kunnen winnen. De jonge Brit weet zeker dat Lewis Hamilton of hijzelf als eerste over de streep had kunnen komen als de kwalificatie van zaterdag beter was verlopen. Russell weet dan ook zeker dat Mercedes de pace heeft om dit seizoen minimaal nog één race te winnen.

Russell begon de race op de zesde plek. Met een gewaagde strategie wist de coureur van Mercedes een podium uit het vuur te slepen. 'Als je me voor de race had verteld dat ik op de tweede plek zou eindigen, dan was ik daar natuurlijk heel erg blij mee geweest', zegt Russell in de persconferentie van de FIA. 'Als team hadden we echter wel een kans op de overwinning. We hebben een gok gewaagd met de strategie en de Mercedes was echt aan het vliegen.'

Mercedes wilde het dus proberen met een éénstopper. Hamilton en Russell werden op de hards gezet, ondanks dat Pirelli dit had afgeraden. Toch waren de coureurs van Mercedes snel, maar dat had Russell al wel verwacht. 'Ik was niet heel erg verrast. De auto was vanaf de eerste ronde dit weekend al heel erg snel. Ik wist vrijdag dus al dat dit een veel beter weekend zou worden dan vorige week. Dit circuit was wat meer in ons voordeel, dus ik weet niet hoe het zal zijn op Monza. Het zal vast ergens tussenin liggen.'

Russell gelooft nog altijd in zege

Mercedes wacht nog altijd op de bevrijdende eerste zege van dit seizoen. De Duitse renstal denkt dat die nog wel zal komen. 'Ik weet zeker dat we de pace hebben om dit jaar een race te kunnen winnen. Als we dit weekend op de eerste of tweede startrij waren gestart, dan hadden we deze race waarschijnlijk gewonnen. Het ligt gewoon allemaal aan de snelheid in de kwalificatie. Als we blijven starten van P6 of P8, dan wordt het moeilijk om nog een race te winnen', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws