Fiasco in Las Vegas: ook tweede vrije training uitgesteld na putdeksel-drama Formule 1
Formule 1

Fiasco in Las Vegas: ook tweede vrije training uitgesteld na putdeksel-drama

Fiasco in Las Vegas: ook tweede vrije training uitgesteld na putdeksel-drama

De FIA heeft zojuist bekendgemaakt dat de tweede vrije training in Las Vegas is uitgesteld. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer deze dan wel van start gaat. Een van de opties zou zijn om een sessie van anderhalf uur te houden, die op 11:00 uur Nederlandse tijd van start gaat. De andere optie is om pas om 12:00 uur van start te gaan, met een sessie van één uur.

Na veel heisa en show ging de eerste vrije training in Las Vegas dan eindelijk van start om 20:30 uur lokale tijd op donderdagavond, maar lang viel er niet te genieten van de actie op de baan. Na acht minuten werd de SF-23 van Carlos Sainz vernietigd door een losse putdeksel, waarna de FIA zich gedwongen zag om de sessie stil te leggen. Een minuut of tien later werd aangekondigd dat de sessie ook niet meer hervat werd.

De schade bij verschillende coureurs en teams bleek gigantisch te zijn. Zo was de vloer bij Sainz doormidden, en moest ook Alpine-coureur Esteban Ocon van een nieuw chassis voorzien worden. Daarnaast bleek uit FIA-documentatie dat bij Sainz de monocoque vervangen moest worden, inclusief de power unit en de batterijen. Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur was dan ook not amused.

Problemen nog niet opgelost

De FIA liet in een statement weten dat alle putdeksels op het circuit gecheckt moesten worden en zo mogelijk opnieuw gelast moesten worden. Dat proces blijkt te veel tijd in beslag te nemen om de tweede vrije training zoals gepland om 09:00 uur Nederlandse tijd van start te kunnen laten gaan. Afhankelijk van hoelang het duurt voordat de veiligheid gegarandeerd kan worden, wordt er gekozen voor een ultieme nachtsessie in Las Vegas.

De voorkeursoptie daarbij is om 02:00 uur lokale tijd, en dus 11:00 uur 's ochtends in Nederland, een verlengde tweede trainingssessie te houden van anderhalf uur, waarbij de training dus om 12:30 uur voorbij is. Mochten de werkzaamheden langer duren, dan gaat VT2 pas om 12:00 uur Nederlandse tijd van start, en duurt de training slechts één uur. Hoe dan ook zullen de coureurs en teams niet voor een uur of vier in de nacht klaar zijn en dus pas heel laat (of vroeg) in hun bed liggen.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws