Sainz wil 2023-auto zo snel mogelijk vergeten: 'Heeft me voornamelijk hoofdpijn bezorgd' Formule 1
Formule 1

Sainz wil 2023-auto zo snel mogelijk vergeten: 'Heeft me voornamelijk hoofdpijn bezorgd'

Sainz wil 2023-auto zo snel mogelijk vergeten: 'Heeft me voornamelijk hoofdpijn bezorgd'

Carlos Sainz geeft aan dat hij een prima seizoen heeft gehad, ondanks dat Ferrari niet mee kon doen in de strijd om de wereldtitel. De Spanjaard was vooral blij met de progressie die het team wist te boeken gedurende het seizoen. Desondanks hoopt Sainz dat Ferrari over de winter nog meer weet te vinden. De SF-23 gaf de coureur immers voornamelijk hoofdpijn.

Ferrari probeert al sinds 2008 weer een titel naar Maranello te brengen. De reglementswijziging leek in 2022 perfect uit te pakken voor de Italiaanse renstal, maar uiteindelijk bleek Red Bull Racing toch veel te sterk te zijn. Vorig jaar deed het team uit Milton Keynes nog een schepje erbovenop en was Ferrari kansloos in de titelstrijd. Ferrari moest met Mercedes het gevecht aangaan voor de tweede plek, maar ook deze ging aan de neus van de Scuderia voorbij.

Sainz wil, vooral op persoonlijk vlak, niet spreken van een slecht seizoen. De Spanjaard wist namelijk als enige niet-Red Bull-coureur een race te winnen. 'Mijn seizoen is prima geweest. Het eindigde allemaal niet zoals ik wilde, zeker nadat onze tweede helft van het seizoen best goed ging', zegt Sainz bij AS. Vooral de Grands Prix van Las Vegas en Abu Dhabi zorgden voor veel chagrijn. 'Het maakt uiteindelijk niet uit of je het ene jaar als vierde, vijfde, zesde of zevende eindigt; dat verandert je leven niet.'

Sainz wist het onderlinge duel met Charles Leclerc niet te winnen, ondanks dat de Monegask in het begin van het seizoen had veel pech had. Ferrari had het heel moeilijk, aangezien Mercedes en Aston Martin sneller leken te zijn, maar in de tweede seizoenshelft wist het team uit Maranello progressie te boeken. 'Het team heeft veel vooruitgang geboekt en we hebben gevochten tot het einde. Dat maakt me trots, het team zet stappen vooruit en als we erin slagen er nog een te zetten in 2024, dan zullen we in het gevecht zitten.'

Sainz wil 2023-auto zo snel mogelijk vergeten

Sainz stond geruime tijd boven zijn teamgenoot in het kampioenschap en dat was volgens de meeste mensen te danken aan de auto. De SF-23 zou in het begin namelijk heel erg bij de rijstijl van de Madrileen passen. 'Eerlijk gezegd, de auto heeft me voornamelijk hoofdpijn bezorgd. Ik geniet er niet van om ermee te rijden. Ik heb me aan veel dingen moeten aanpassen en ik heb veel dingen moeten proberen met de afstelling. Ik hoop dat we in 2024 een veelzijdigere en makkelijkere auto zullen hebben', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws