Sainz maakt zich geen illusies na sterke start: 'Red Bull heeft een betere pace' Formule 1
Formule 1

Sainz maakt zich geen illusies na sterke start: 'Red Bull heeft een betere pace'

Sainz maakt zich geen illusies na sterke start: 'Red Bull heeft een betere pace'

Carlos Sainz gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau door de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Italië als snelste af te sluiten. Na een lastig weekend in Zandvoort lijkt de SF-23 zich op het circuit van Monza weer naar behoren te gedragen. De Spanjaard heeft vertrouwen in een goed resultaat in de thuisrace van Ferrari, maar hij verwacht dat Red Bull opnieuw te snel zal zijn voor de Scuderia.

Voor Sainz had de vrijdag in Monza haast niet beter kunnen verlopen. In de ochtend mocht de Spanjaard nog 29 kaarsjes uitblazen en later op de dag kwam hij er met een tweede plaats in VT1 en P1 in de tweede sessie uitstekend voor de dag. 'Het kan niet veel beter gaan dan dit', zegt de Ferrari-coureur in gesprek met F1TV. 'Het was een soepele dag en het is goed om weer op Monza te kunnen rijden.'

Maar Sainz was echter vooral blij dat de SF-23 zich een stuk beter gedroeg dan tijdens het voor Ferrari teleurstellend verlopen GP-weekend in Zandvoort. 'Het was fijn om al vanaf de eerste ronde in VT1 te merken dat de auto zich weer normaal gedroeg na het lastige weekend in Zandvoort. Vanaf het moment dat we het circuit opgingen, paste de auto zich om de één of andere reden een stuk beter aan en was het een stuk eenvoudiger om hem af te stellen. Het betekent niet dat we morgen en in de race op P1 zullen eindigen, maar het gevoel is in ieder geval veel beter', zegt een opgeluchte Sainz.

Dromen van een bijzonder resultaat

Na een sterke start zullen de Italiaanse fans wellicht hopen op een klinkend resultaat op zondag. Maar hoe realistisch is dat? 'Dromen mag altijd toch? Dat is één van mijn favoriete uitspraken. Vooral op een circuit als Monza, denk ik dat we allemaal mogen dromen. Niemand kan ons dat verbieden', zegt Sainz, terwijl hij vervolgens op een serieuzere toon verdergaat. 'Maar als we eerlijk zijn en ook naar ons racetempo kijken, dan zien we dat Red Bull een betere pace heeft. Ze waren opnieuw een halve seconde sneller in de race trim en over meer dan vijftig ronden is dat een groot verschil', aldus Sainz.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws