Leclerc positief gestemd over racetempo Ferrari: 'Hopelijk kunnen we de fans op een mooi resultaat trakteren' Formule 1
Formule 1

Leclerc positief gestemd over racetempo Ferrari: 'Hopelijk kunnen we de fans op een mooi resultaat trakteren'

Leclerc positief gestemd over racetempo Ferrari: 'Hopelijk kunnen we de fans op een mooi resultaat trakteren'

Charles Leclerc kijkt met een goed gevoel terug op eerste dag in Monza. De Ferrari-coureur is vooral erg tevreden over het gedrag van de SF-23 in de langere runs en dat belooft veel goeds voor de race op zondag. Over de balans van zijn bolide in de kortere runs is hij echter nog niet helemaal tevreden, al geeft Leclerc aan precies te weten hoe hij dit voor de rest van het weekend kan verbeteren. De Monegask hoopt de Tifosi zondag een mooi resultaat te bezorgen, maar aan welk resultaat hij denkt, laat hij in het midden.

De Grand Prix van Italië is voor de coureurs van Ferrari een hele speciale. Nergens anders is de druk om te presteren zo groot als in Monza, maar zowel Carlos Sainz als Leclerc lieten zich tijdens de openingsdag van het Italiaanse raceweekend van hun beste kant zien. Sainz eindigde zelfs bovenaan de tijdenlijst en de 1:21.716 van Leclerc was uiteindelijk goed voor de zesde tijd. Leclerc was na afloop nog niet helemaal tevreden over de korte runs, maar de racepace was daarentegen bemoedigend.

'Met veel benzine aan boord ging het erg goed, maar ik worstelde wat meer in de korte runs', vertelt Leclerc aan F1TV. 'Maar ik denk dat we weten wat we moeten doen voor zaterdag. Ik koos een ietwat andere richting en ik denk we ons morgen wat meer moeten focussen op de korte runs omdat we tijdens deze runs wat meer worstelden met de balans van de auto.'

ATA zorgt voor aangepaste voorbereiding

Dit weekend is het, na de eerste test in Hongarije, de tweede keer dat de Formule 1 gebruikmaakt van de ATA, ofwel de Alternative Tyre Allocation. Dit houdt in dat de coureurs niet dertien, maar slechts elf sets banden krijgen van Pirelli, waarbij de harde band in Q1 moet worden gebruikt, de mediumband moet in Q2 worden ingezet en het zachte rubber mag dan in Q3 worden gebruikt. Bovenstaande wijzigingen zorgen voor een andere aanpak en Leclerc legt uit wat de ATA betekent voor zijn programma tijdens het weekend in Monza.

'In VT1 reden we daarom maar met één set banden en normaal gesproken gebruiken we er twee. We konden dus wat minder representatieve ronden rijden', legt Leclerc uit. 'In VT2 was het eigenlijk hetzelfde, want we hebben één setje uitgespaard. Zaterdag zal VT3 ook weer wat anders zijn, want we hebben dan een setje banden minder dan normaal. We zullen dan één van de setjes gebruiken die we vandaag hebben gebruikt. Je moet je dus aanpassen. Je hebt minder nieuwe sets banden, dus je hebt een mindere voorbereiding voor de kwalificatie. En in Q1 moeten we op de harde band kwalificeren en die hebben we pas één keer gebruikt en daarna op de medium en die hebben we eveneens pas één keer gebruikt. Het zal dus interessant worden. We hebben een mindere voorbereiding voor de kwalificatie, maar juist een betere voor de race.'

Leclerc hoopt Tifosi mooi resultaat te bezorgen

Na een prima vrijdag kijkt Leclerc met goede moed uit naar de rest van het weekend. Hij hoopt de Italiaanse fans terug te kunnen betalen voor hun steun. 'Het is hier altijd speciaal. Zelfs in een moeilijk jaar zijn ze er weer om ons aan te moedigen en voor een glimlach op onze gezichten te zorgen. Hopelijk is het zondag hun beurt om blij te zijn na een goed resultaat van zowel Carlos als mijzelf', aldus Leclerc, die in het midden laat aan welk resultaat hij dan denkt. 'Het zag er vandaag goed uit, dus ik hoop op een goed resultaat op zondag', besluit hij.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws