Plooij wil Piastri cursus geven: 'Dit gaan we niet meer doen, vrienden' Opinie
Opinie

Plooij wil Piastri cursus geven: 'Dit gaan we niet meer doen, vrienden'

Plooij wil Piastri cursus geven: 'Dit gaan we niet meer doen, vrienden'

Jack Plooij heeft bij het Ziggo Sport Race Café teruggeblikt op de spannende Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarbij besteedde de pitreporter aandacht aan drie coureurs: Lewis Hamilton, Max Verstappen, en Oscar Piastri. Waar Hamilton en Verstappen voor de 37e keer eerste en tweede werden - een record - miste Piastri het podium.

Voor Hamilton waren er de nodige mijlpalen bij zijn eerste zege in ruim tweeënhalf jaar tijd. Zo is hij nu de eerste coureur ooit met negen overwinningen op één circuit. 'Hij heeft alles op alles gezet hiervoor. Dit is zijn 150e podium voor Mercedes', zo deelt Plooij nog een andere mijlpaal van de 39-jarige coureur. Voor de 21e keer eindigde Hamilton als eerste voor nummer twee Verstappen; zestien keer won Verstappen voor Hamilton.

De overwinning maakte bij Hamilton veel los. De Brit kon de tranen niet onderdrukken. 'Ik heb hem nog nooit, echt nog nooit zien huilen, en we hebben heel lang met hem mogen werken in de paddock. Hij had heel veel emotie. Dit heb ik nog nooit gezien bij Lewis. Van een bescheiden jongen is hij een beetje een diva geworden, maar hier heeft hij weer de echte Lewis laten zien. Fantastisch', oordeelt Plooij.

Piastri geslachtofferd

In de kopgroep van zes coureurs was Oscar Piastri misschien wel de snelste coureur, maar de Australiër zag zijn kansen op een zege verdwijnen toen hij als enige nog een ronde langer op slicks moest doorrijden. Mercedes koos er wél voor om beide coureurs in dezelfde ronde naar binnen te halen, maar een ronde langer doorrijden kostte Piastri twintig seconden. Uiteindelijk eindigde Piastri vierde op slechts twaalf seconden achterstand.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Plooij wil Piastri cursus geven: 'Dit gaan we niet meer doen, vrienden'
Piastri werd de dupe van een strategische misser van het team.

Plooij vindt het jammer dat Piastri zich niet wat harder opstelt tegenover het team. 'Wat Oscar (Piastri, red.) nog een beetje mist - maar ik denk dat ik hem nog wel eens een cursus ga geven - is dat hij altijd zo koel blijft. Het gaat niet alleen over de boordradio's, maar over de debriefs. Het wordt tijd dat hij eens een keer met zijn vuist op tafel slaat. Op momenten dat hij geslachtofferd wordt, moet hij dat bij het team zeggen: dit gaan we niet meer doen, vrienden. We gaan hem even een cursusje geven', zegt Plooij.

Tot slot besteedde Plooij aandacht aan het media-optreden van Verstappen, die met een tweede plek toch weer uitliep op Lando Norris. 'Het interview na de race: ik heb Max nog nooit zoveel horen zeggen. Hij gaf heel veel uitleg van wat er gebeurde. Ik denk dat Max best tevreden is met dit resultaat', zo beaamt hij de woorden van de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws