Hamilton durft voorzichtig te dromen: 'Het is niet meer ver weg' Formule 1
Formule 1

Hamilton durft voorzichtig te dromen: 'Het is niet meer ver weg'

Hamilton durft voorzichtig te dromen: 'Het is niet meer ver weg'

Het team van Mercedes heeft niet een makkelijke start van het 2024-seizoen gekend. Toch begint het er heel langzaam op te lijken dat de Duitse renstal haar auto steeds beter begint te begrijpen. Zelfs Lewis Hamilton, wiens beste resultaat vooralsnog een zesde plaats is, liet tijdens de persconferentie in Montreal doorschemeren dat hij de vooruitzichten voor het team positief begint te bekijken.

In Monaco kwam Hamilton als zevende over de finishlijn, achter teamgenoot George Russell. Sinds de eerste wereldtitel van Max Verstappen in 2021 is de dominantie van de zevenvoudig wereldkampioen flink achteruit gegaan. Vanaf 2025 zal hij bij het team van Ferrari proberen een achtste wereldtitel binnen te slepen, maar tot die tijd zit hij vast aan het Duitse Mercedes. 'De auto verbetert continu', vertelt Hamilton nu.

Een podium aan de horizon 

Al mogen de beoogde resultaten nog niet zijn behaald, de auto verbetert aanzienlijk, vindt Hamilton. 'De auto is veel betrouwbaarder dan ooit tevoren, vooral vergeleken met de afgelopen jaren', vertelt hij. De rijkwaliteit is er met name op vooruitgegaan. 'De auto is dit jaar een stuk stabieler dus is hij voorspelbaarder in de bochten. De balans in de bochten zelf is waar we nog tekort komen terwijl anderen daar al grote stappen hebben gemaakt.'

Het uiteindelijke doel is natuurlijk voor de Mercedes om dichterbij de Red Bulls te komen. 'De moraal is goed binnen het team. Ik hoop dat we dichterbij kunnen komen en een keer echt kunnen beginnen vooraan mee te vechten.' Volgens de Brit past zijn rijstijl goed bij het circuit van Montreal. 'Het is een stratencircuit, maar ook een go-kart-circuit. Lange rechte stukken. Het is een circuit dat goed aansluit op coureurs die laat remmen en op iemand met een agressieve rijstijl.'

Gezien zijn voorzichtig positieve instelling en zijn zelfvertrouwen wat betreft het circuit, wordt Hamilton gevraagd of een podium wellicht haalbaar is voor het team in Canada. 'Het is niet meer ver weg, denk ik. We hebben de upgrade, beide auto's hebben de upgrade dit weekend. Dus ik kijk ernaar uit om te ervaren hoe dat op de baan aanvoelt.' De oud-wereldkampioen zal in ieder geval zijn best doen om zich beter te kwalificeren dan teamgenoot George Russell, laat hij nog weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws