Sainz over uitdagend jaar bij Ferrari: 'Hoewel ik goed reed, was het maximale vaak P5' Formule 1
Formule 1

Sainz over uitdagend jaar bij Ferrari: 'Hoewel ik goed reed, was het maximale vaak P5'

Sainz over uitdagend jaar bij Ferrari: 'Hoewel ik goed reed, was het maximale vaak P5'

Carlos Sainz weet dat hij een perfect seizoen moet neerzetten, wil hij volgend jaar het wereldkampioenschap winnen. In 2022 leek Ferrari een kans te hebben om serieus mee te strijden om de titel, maar halverwege het seizoen werd duidelijk dat Red Bull Racing en Max Verstappen te sterk waren. Het hielp Sainz niet dat hij in de eerste helft van het seizoen veel moeite had met de F1-75 en ook veel punten verloor ten opzichte van zijn teamgenoot.

In 2021 wist Sainz zijn teamgenoot, Charles Leclerc, nog te verslaan. Vorig jaar kende de Spaanse coureur een moeilijker jaar bij Ferrari. 'Het was een uitdagend jaar, zoals iedereen heeft kunnen zien', begint Sainz op de officiële website van de Formule 1. 'Vooral het eerste gedeelte van het seizoen was heel uitdagend, want ik worstelde met de balans van de auto en mijn rijstijl. De auto paste om een of andere reden niet bij me vanaf het begin.'

'In de tweede helft van het seizoen was ik veel gelukkiger met de auto. Ik was veel sneller, maar helaas had ik last van veel betrouwbaarheidsproblemen', vervolgt Sainz. Dat was niet de enige factor waarom Sainz maar niet het gat kon dichten naar de top. Zelfs een goed weekend leverde immers niet altijd het gewenste resultaat op. 'Bovendien leek het erop dat Mercedes en Red Bull wel ook een beter tweede deel van het seizoen hadden. Dat betekende dat, hoewel ik goed reed, het maximale dat ik kon bereiken vaak P5 was.'

Sainz: 'Vorig jaar was het duidelijk onmogelijk'

De titel heeft er voor Sainz dan ook nooit echt ingezeten. 'Het was vorig jaar duidelijk onmogelijk, omdat ik heel ver verwijderd was van Max Verstappen in het kampioenschap. Bij Red Bull hadden ze gewoon het snellere pakket.' Voor volgend seizoen is het gevoel al wel iets beter. 'Ik denk wel dat het met een perfect jaar mogelijk zou moeten zijn. Dat is het doel en je moet hoge doelen voor jezelf stellen, en voor een team zoals dit', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws