Ferrari moet verbeteren op drie vlakken voor titelkans: 'Strategie, betrouwbaarheid en de banden' Formule 1
Formule 1

Ferrari moet verbeteren op drie vlakken voor titelkans: 'Strategie, betrouwbaarheid en de banden'

Ferrari moet verbeteren op drie vlakken voor titelkans: 'Strategie, betrouwbaarheid en de banden'

Volgens Charles Leclerc zijn er drie elementen waar Ferrari het komende seizoen op moet focussen. Hoewel de F1-75 zeker aan het begin van het 2022-seizoen een sterke auto leek, lukte het de Scuderia niet om tot het einde mee te vechten voor het kampioenschap. Met name de strategie was iets waar het Italiaanse team geregeld over struikelde, maar ook de betrouwbaarheid en het bandenmanagement zijn zaken die Ferrari moet gaan verbeteren.

Ferrari begon het 2022 sterk, met een één-tweetje in de eerste race en andere goede resultaten stond het team zelfs een tijd eerste in het kampioenschap. Komend seizoen wil de renstal die goede resultaten het hele jaar door laten zien, maar er zijn nog wel een aantal verbeterpunten te noemen. 'Eerlijk gezegd zijn er drie belangrijke elementen', begint Leclerc tegenover PlanetF1.com.

Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz zijn meerdere keren uitgevallen, dankzij problemen met de motor. 'Betrouwbaarheid is op een bepaald moment in het seizoen een probleem geweest, waarvoor we later de prijs hebben betaald met penalty's en andere dingen', is het eerste punt van de Monegask. Ook wat betreft de uitvoering van de races is er verbetering mogelijk. 'Strategie. Ik denk dat we te veel fouten hebben gemaakt op een bepaald moment in het seizoen.'

'Als laatste is er nog het bandenbeheer. We zijn wat dat betreft niet consistent genoeg geweest', vertelt Leclerc daarover. 'We hebben soms ook erg slechte races en we lijken nog niet te begrijpen hoe we altijd een goed bandenbeheer moeten hebben. Dit zijn dus de drie belangrijkste aspecten waar we ons op dit moment op moeten richten', voegt de vijfvoudig racewinnaar eraan toe.

Leclerc: 'Heb het gevoel alsof we al stappen hebben gezet'

Ondanks dat er nog veel verbetering nodig is op het gebied van strategie, benoemt Leclerc wel dat hij al vooruitgang ziet. 'Ik had het gevoel dat we met de strategie de laatste races van het seizoen zeker een stap voorwaarts hebben gezet. Het is moeilijk om te laten zien, omdat we niet het tempo hebben dat we aan het begin van het jaar hadden. Maar de manier waarop we communiceren, de manier waarop we beslissingen nemen, is beter', is Leclerc tevreden. 'Natuurlijk waren er een paar fouten, maar ik denk dat we op de dag van de race betere beslissingen hebben genomen', eindigt de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws