Windsor kritisch over Vettel: 'Zou hem nooit in dezelfde klasse als Hamilton zetten' Formule 1
Formule 1

Windsor kritisch over Vettel: 'Zou hem nooit in dezelfde klasse als Hamilton zetten'

Windsor kritisch over Vettel: 'Zou hem nooit in dezelfde klasse als Hamilton zetten'

Peter Windsor is van mening dat Sebastian Vettel niet in hetzelfde rijtje hoort als Lewis Hamilton en Fernando Alonso. De journalist denkt namelijk dat de voormalig coureur te afhankelijk is van zijn eigen rijstijl en daardoor moeilijk met verandering om kan gaan. Windsor zag immers dat Vettel het tijdens het 2014-seizoen, toen de Formule 1 nieuwe reglementen introduceerde, het heel moeilijk had en dat zijn dominantie in één klap voorbij was.

In het begin maakte Vettel nog indruk op Windsor. De coureur had immers een specifieke rijstijl. 'Ik dacht altijd dat Vettel een zeer snelle en goed uitgebalanceerde coureur was die, zelfs in zijn testdagen voor Sauber, het ultieme voorbeeld was in het maken van een V-vormige bocht', zegt Windsor op zijn Twitch-kanaal. 'En als hij dat niet kon doen vanwege het type bocht, was hij ongeveer hetzelfde als de gemiddelde coureur, maar als hij het wel kon doen, was hij briljant en had hij het vermogen om het verschil te maken.'

'En hij had dat bij Red Bull, toen hij die geweldige grip aan de achterkant had', vervolgt de journalist. Bij de Oostenrijkse renstal wist Vettel natuurlijk zijn vier wereldkampioenschappen te winnen. In 2014 werd hij echter te kijk gezet door een rookie die indruk had gemaakt op Helmut Marko. 'Toen alles wegviel in de regels in zijn laatste jaar bij Red Bull, werd hij een gewone racecoureur en had hij moeite met Daniel Ricciardo. Op die manier werden zijn zwakheden blootgelegd.'

Vettel niet in hetzelfde rijtje als Hamilton en Alonso

Ondanks dat Vettel een viervoudig wereldkampioen is, schaart Windsor hem niet bij enkele andere grootheden. De Brit is immers van mening dat de voormalig Formule 1-coureur te veel beperkingen heeft. 'Ik zou hem nooit in dezelfde klasse als Lewis zetten. Misschien, als hij een echt goede achterkant op de auto heeft, zou ik hem in hetzelfde lijstje als Alonso zetten. Maar gooi een beetje zijwind naar Seb, gooi een beetje zijwind naar Fernando en gooi een beetje olie op het circuit; Fernando zal altijd beter werk verrichten met alle variabelen. Seb is zeer gebonden aan wat hij wel goed doet', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws