Sainz tekent nieuw contract bij Ferrari: coureur blijft tot eind 2024 Formule 1
Formule 1

Sainz tekent nieuw contract bij Ferrari: coureur blijft tot eind 2024

Sainz tekent nieuw contract bij Ferrari: coureur blijft tot eind 2024

Carlos Sainz heeft een nieuw contract getekend bij het team van Ferrari. De huidige verbintenis van de Spaanse coureur liep door tot en met het einde van het jaar. Aan het einde van afgelopen seizoen werd al duidelijk dat de Italiaanse renstal langer door wilde met Sainz en er is nu een handtekening gezet. De coureur racet tot en met het einde van 2024 voor Ferrari.

De onderhandelingen tussen Sainz en het team hebben lang geduurd. De coureur wilde namelijk een contract van twee jaar, maar dat leek Ferrari in eerste instantie niet te willen bieden. Met het nieuwe contract krijgt de coureur dus zijn zin. 'Ik ben heel erg blij met mijn contractverlenging', zegt Sainz in een persbericht van Ferrari. 'Ik heb altijd al gezegd dat dit het beste team is om voor te racen in de Formule 1. Ik voel me versterkt door deze blijk van vertrouwen.'

Sainz wist afgelopen seizoen te imponeren bij de Italiaanse renstal. De coureur wist boven Charles Leclerc te eindigen in het kampioenschap en Ferrari kon klimmen naar de derde plek in het constructeurskampioenschap. 'Mijn eerste seizoen in Maranello was heel erg solide en we hebben als team veel progressie geboekt. Daar plukken we nu de vruchten van af. De F1-75 is een hele sterke auto die ervoor kan zorgen dat ik mijn dromen achterna kan gaan op de baan. Te beginnen bij mijn eerste overwinning in de Formule 1.'

Binotto: 'Beste rijdersduo in F1'

Niet alleen Sainz is blij met de contractverlenging. Ook teambaas Mattia Binotto is in zijn nopjes met de deal. 'Ik roep al tijden dat wij het beste rijdersduo van de Formule 1 hebben. Het was voor ons logisch om te verlengen met Carlos, om op die manier ook stabiliteit en continuïteit te garanderen. In zijn tijd bij het team heeft hij laten zien dat hij een groot talent en een harde werker is. Samen met Charles kan hij nieuwe hoofdstukken schrijven in de geschiedenis van Ferrari', aldus Binotto.

Sainz tekent nieuw contract bij Ferrari tot eind 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws