Verstappen wijst beste momenten van 2023 aan: 'Dat was een belangrijke' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wijst beste momenten van 2023 aan: 'Dat was een belangrijke'

Verstappen wijst beste momenten van 2023 aan: 'Dat was een belangrijke'

Max Verstappen kende in 2023 een seizoen met vrijwel alleen maar hoogtepunten. Niet alleen brak de 26-jarige Nederlander weer een flink aantal records, maar ook greep de Red Bull Racing-coureur op overtuigende wijze zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. Verstappen mocht dit jaar slechts driemaal niet plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Het zal lastig zijn om de allerbeste momenten te kiezen uit zo'n bijzonder succesvol jaar, maar desgevraagd wijst Verstappen zijn drie beste momenten van 2023 aan.

Het 2023-seizoen zal de boeken ingaan als het jaar waarin Max Verstappen vrijwel alle records brak. Zo won de Limburger maar liefst negentien van de tweeëntwintig verreden GP's, wat neerkomt op winstpercentage van 86 procent. Daarmee scherpte hij het record, dat al sinds 1952 op naam van Alberto Ascari stond, flink aan. Daarnaast verbeterde Verstappen met 575 stuks ook het puntenrecord. Slechts drie keer klonk er na een hoofdrace niet het Wilhelmus, maar een ander volkslied. Met zoveel overwinningen en succesvolle weekenden zal het ongetwijfeld lastig zijn om de beste momenten van het seizoen te benoemen.

Verstappen lijkt er echter minder moeite mee te hebben om zijn absolute hoogtepunten aan te wijzen. 'Ik denk dat de inhaalrace in Miami geweldig was. Dat was een belangrijke', zegt de drievoudig wereldkampioen, die vanaf dat raceweekend afstand begon te nemen van zijn teamgenoot Sergio Pérez in het kampioenschap, op de officiële website van de Formule 1. 'Thuis op Zandvoort winnen was heel mooi', gaat Verstappen verder. 'En ik denk, als laatste, dat ik de race in Suzuka won, na het zware weekend dat we in Singapore hadden.'

Motivatie altijd aanwezig

Verstappen had dit seizoen geen kind aan de concurrentie en de Nederlander won niet alleen bijna alle races in 2023, maar hij won ze ook nog op zeer dominante wijze. Je zou misschien kunnen denken dat de motivatie, bij een gebrek aan strijd, steeds minder wordt. Dat is bij Verstappen echter niet het geval. 'Ik hou van het racen en ik denk dat dit het allerbelangrijkste is. En natuurlijk is winnen het mooiste wat er is in de Formule 1', voegt de Red Bull-coureur er meteen aan toe.

'Ik ben vanzelfsprekend altijd gemotiveerd, omdat ik weet dat ik in de meeste race een grote kans heb om te winnen, dus dat is geweldig', gaat de 26-jarige Nederlander verder. 'Ik denk dat het moeilijker is als je in die positie hebt gezeten en dan ineens niet meer kan winnen. Dan is het moeilijk, of nog moeilijker, om de motivatie te vinden. Je moet dan op verschillende manieren proberen om de motivatie niet te verliezen. Maar ik denk dat wanneer je bovenaan staat, dat het waarschijnlijk gemakkelijker is dan wanneer je in het middenveld zit', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws