Schade aan hospitality McLaren valt mee, in België mogelijk weer inzetbaar Formule 1
Formule 1

Schade aan hospitality McLaren valt mee, in België mogelijk weer inzetbaar

Schade aan hospitality McLaren valt mee, in België mogelijk weer inzetbaar

Op zaterdag werd de paddock in Barcelona opgeschrikt door een brand in de hospitality van McLaren. De brand was gelukkig snel geblust, maar de hospitality zal voorlopig niet te gebruiken zijn. De Britse renstal hoopt dat herstelwerkzaamheden voor de Grand Prix van België afgerond zijn, zodat de Team Hub in Spa weer gebruikt kan worden, zo meldt Motorsport.com.

De oorzaak van de brand was maar lastig te achterhalen, omdat het tussen twee verdiepingen begonnen zou zijn. Door de vlammen liep de hospitality van McLaren schade op en uiteraard moet deze schade hersteld worden voor het team weer gebruik kan maken van het gebouw. Het team hoopt dus dat ze in de Belgische Ardennen, net voor de zomerstop, weer een functioneel gebouw hebben.

Schade valt mee, maar reparatie en schoonmaak zijn nodig

Naar verluidt deden marshals en personeel hun best om de brand te blussen, maar de brandweer moest erbij worden gehaald om ervoor te zorgen dat de brand niet over zou slaan naar de hospitality-gebouwen van andere teams. Dat lukte, maar het team van McLaren moest wel ergens anders een onderkomen zien te vinden. Coureurs Oscar Piastri en Lando Norris mochten naar engineering trucks en Zak Brown, de CEO van McLaren, kreeg zelfs het kantoor van FIA-president Mohammed Ben Sulayem tot zijn beschikking.

Momenteel ziet het ernaar uit dat de schade meevalt, waardoor het team er dus vanuit gaat dat het voor de zomer weer in gebruik kan worden genomen. In de eerste instantie leek Norris er weinig vertrouwen in te hebben dat de hospitality snel weer gebruikt kon worden. ‘Het is jammer dat het vandaag en morgen niet gebruikt zal worden’, zei de Brit na de kwalificatie waar hij poleposition wist te behalen. ‘Voor niets, misschien in de toekomst ook niet. Maar daar weet ik nu nog niets over.’

Alternatieven nodig voor Oostenrijk en Groot-Brittannië

Een positieve noot voor het team is wel dat er geen noodzaak was om apparatuur of spullen van andere teams te lenen. Ook gaat het goed met het teamlid dat voor controle naar het ziekenhuis moest. ‘Onze dank gaat uit naar het circuit en de medische staff van het ziekenhuis voor hun zorgen en steun’, schreeft McLaren in een statement. Voor de Grand Prix van Oostenrijk zal McLaren een alternatief motorhome moeten vinden. Ook voor deel drie van de triple-header in Silverstone zijn er nog geen plannen bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws