Norris kan boegeroep jegens Verstappen wel begrijpen: 'Mensen gaan dat niet leuk vinden' Formule 1
Formule 1

Norris kan boegeroep jegens Verstappen wel begrijpen: 'Mensen gaan dat niet leuk vinden'

Norris kan boegeroep jegens Verstappen wel begrijpen: 'Mensen gaan dat niet leuk vinden'

Lando Norris kan het boegeroep aan het adres van Max Verstappen ergens wel begrijpen, alleen hoopt de McLaren-coureur wel dat er meer respect komt voor de prestaties van de regerend wereldkampioen. De coureur van Red Bull Racing wist in Spanje opnieuw te winnen, terwijl Norris de snelste auto had. Norris weet dan ook dat zijn team de kleine foutjes moet zien te elimineren, aangezien Verstappen deze op dit moment niet maakt.

Norris was na afloop van de race niet tevreden over de gang van zaken. De coureur van McLaren had het gevoel dat hij de Grand Prix van Spanje had moeten winnen, maar uiteindelijk was het toch Verstappen die er met de overwinning vandoor ging. Norris baalt vooral van zijn slechte start en het feit dat hij in de eerste stint vastzat achter de bolide van George Russell. Aan het einde van de race kon Norris in compleet vrije lucht gaan jagen op Verstappen, maar de Nederlander wist zijn voorsprong te behouden.

Na afloop mocht Norris dan ook het podium delen met Verstappen, maar enkele mensen in het publiek waren niet blij met de overwinning van de Red Bull-coureur. Dat leverde de Nederlander opnieuw boegeroep op. 'Het is nooit goed als dat gebeurt', geeft Norris in de persconferentie aan tegenover onder andere F1Maximaal.nl. Desondanks nuanceert hij de gebeurtenissen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. 'Je blijft het boegeroep altijd houden, ongeacht wat er gebeurt. Dat heb je in elke sport. Je steunt sommige mensen en anderen niet.'

'Max wint elke race, dus mensen gaan dat niet leuk vinden. Dat maakt de sport minder spannend, maar dat komt gewoon omdat hij goed werk levert', vervolgt Norris. Ondanks dat de McLaren-coureur het boegeroep ergens wel kan begrijpen, vindt hij wel dat er respect moet zijn. Norris ziet het boegeroep dan ook als een nieuwe trend. 'Mensen die niet veel weten over motorsport zullen het waarschijnlijk niet zo goed kunnen waarderen, omdat ze niet weten wat er echt bij komt kijken en wat er nodig is om in zo'n positie te zijn en te doen wat hij doet.'

Norris hoopt op meer van McLaren

Norris had uiteraard graag van plaats gewisseld met Verstappen, maar de coureur van McLaren kwam uiteindelijk iets meer dan twee seconden te kort. Sinds vorig seizoen maakt de Britse renstal consistent kans op podiumplekken en overwinningen, en dat momentum weet het team nu voort te zetten. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is immers een uitstekende graadmeter voor de daadwerkelijke verhoudingen in de Formule 1. Bij McLaren is er dan ook vertrouwen voor de aankomende races.

Norris wist in Miami zijn eerste overwinning te pakken en op de aankomende twee circuits, waar de jonge Brit vaak goed presteert, moet zijn tweede zege volgen. 'We hebben elk weekend een auto die het goed kan doen. We zitten altijd binnen een paar tienden van poleposition.' Toch weet Norris dat de concurrentiestrijd fel is. 'Ik denk dat we iets meer moeten brengen om ons leven wat makkelijker te maken. Het zit dicht bij elkaar, want we hebben vier teams die kunnen strijden om polepositions en overwinningen.'

Verstappen maakt echt geen fouten

Red Bull lijkt nog steeds de grootste concurrent te zijn van McLaren. Dat ligt volgens Norris niet in de laatste plaats aan Verstappen. 'Max maakt echt geen fouten. Dus ik denk dat zodra je een klein foutje maakt, Red Bull voor je zal liggen. Tijdens de race hadden wij de snellere auto, maar ik ben nog steeds als tweede geëindigd. Dus het gaat om de kleinere dingen op dit moment. Het gaat erom dat we die kleine foutjes elimineren', besluit de McLaren-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws