Weerbericht Abu Dhabi| Zonnig weekend met wat wind verwacht tijdens seizoenseinde Formule 1
Formule 1

Weerbericht Abu Dhabi| Zonnig weekend met wat wind verwacht tijdens seizoenseinde

Weerbericht Abu Dhabi| Zonnig weekend met wat wind verwacht tijdens seizoenseinde

Met het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi sluit de Formule 1 het seizoen 2022 af. Vorig jaar kregen we hier de geweldige ontknoping tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Het weerbericht voor dit weekend ziet er zonnig uit. De kans op regen is klein voor het hele weekend, maar er lijkt wel kans te zijn op wat windvlagen.

Op de vrijdag is de voorspelling van Weather.com dat het overwegend zonnig zal zijn met een temperatuur van 33 graden. Het vochtigheidspercentage is 56 procent en er zal wind zijn van tien tot vijftien km/u. Dit weer past bij de gemiddelde temperaturen die ze in Abu Dhabi gewend zijn. In November is het gemiddeld dertig graden en regent het vaak maar één dag in de hele maand.

Op zaterdag zien we tijdens VT3 en de kwalificatie weinig verandering ten opzichte van de vrijdag. Met een temperatuur van 31 graden blijft het erg zonnig. De vochtigheid is gestegen naar 62 procent en ook de wind zal wat toenemen. Namelijk vijftien tot 25 km/u.

Ook een zonnige racedag met de nodige wind

De zondag belooft wederom een zonnige dag te worden met een temperatuur van dertig graden. Wat opvalt is dat de wind tijdens de race aardig is toegenomen. Met 25 tot veertig km/u is dit aardig gestegen als we het vergelijken met de vrijdag en de zaterdag. De vraag is of de wind een rol zal gaan spelen tijdens de race. Ook zullen de zonnige temperaturen misschien nog een rol kunnen spelen met de bandenkeuze en het banden beheren van de coureurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws