Ralf Schumacher: Reserverol Mick kan gunstig uitpakken bij Mercedes en McLaren Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher: Reserverol Mick kan gunstig uitpakken bij Mercedes en McLaren

Ralf Schumacher: Reserverol Mick kan gunstig uitpakken bij Mercedes en McLaren

Ralf Schumacher denkt dat de reserverol van neef Mick Schumacher bij Mercedes gunstig uit kan pakken voor zowel laatstgenoemde als teams in de Formule 1. Schumacher combineert zijn reserverol bij Mercedes namelijk met dezelfde functie bij McLaren. Oom Ralf ziet daarom kansen weggelegd voor zijn neefje.

'Voor de teams is het geweldig om iemand als Mick te hebben', stelt Schumacher in een analyse voor Sky Sport Deutschland. 'Hij kent de weg, hij kent de manieren. Mick komt als het ware vers uit de auto. Het is ook een goede kans voor hem. Met vier plekken (om in te vallen bij Mercedes en McLaren, red.) is er ook meer kans voor hem om misschien te rijden', stelt de broer van zevenvoudig kampioen Michael Schumacher.

Schumacher verloor eind vorig seizoen zijn zitje bij Haas aan Nico Hülkenberg en vervult sindsdien een reserverol bij Mercedes. Onlangs sprak de Duitser de wens uit om dat niet al te lang te blijven doen, ondanks dat hij zich wel goed voelt bij het team uit Brackley. 'Ik ben erg blij bij Mercedes, maar mijn doel is om weer in de Formule 1 te rijden. We moeten zien hoe het jaar verloopt en welke kansen er dan zijn.'

Schumacher voorspelt F1 2023: 'Combinatie Red Bull-Verstappen favoriet'

Ralf Schumacher deelt ook nog zijn voorspellingen voor 2023. Zo ziet hij Max Verstappen als favoriet, maar denkt de oud-F1-coureur ook dat Mercedes kan aansluiten. 'Mercedes zouden we op ons lijstje moeten hebben. Ze hebben hun auto vorig seizoen zonder testtijd terug in de race weten te krijgen. Ze hebben ook een heel sterk rijdersduo. Maar de favoriet is de combinatie Red Bull Racing en Verstappen. Daar bestaat geen twijfel over. Dit is het te kloppen team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws