Ecclestone zag Schumacher verkeerde keuze maken: 'Red Bull was beter geweest' Opinie
Opinie

Ecclestone zag Schumacher verkeerde keuze maken: 'Red Bull was beter geweest'

Ecclestone zag Schumacher verkeerde keuze maken: 'Red Bull was beter geweest'

Mick Schumacher had beter juniorcoureur van Red Bull Racing kunnen worden dan vaste coureur bij Haas. Dat stelt ex-Formule 1-baas Bernie Ecclestone in gesprek met Bild. Bij Haas werd Schumacher met regelmaat openlijk bekritiseerd door teambaas Günther Steiner en dat heeft de Duitser geen goed gedaan, denkt Ecclestone.

'Hij zat in het verkeerde team', vindt de Engelsman van Haas. 'Red Bull zou beter voor hem zijn geweest. Daar zouden ze meer voor hem hebben gezorgd en hem hebben opgebouwd. De last van zijn naam is zwaar. Zijn naam eer aan doen is het grootste probleem. Het zal moeilijk voor hem zijn om een ​​cockpit te vinden. Vooral eentje waarin hij kan winnen. Het spijt me!'

Wel denkt Ecclestone dat Schumacher baat had kunnen hebben als vader Michael er voor hem had kunnen zijn. 'Met Michael als adviseur aan zijn zijde zou Mick een vaste coureur zijn in de cockpit van een goed team. Met al zijn ervaring had Michael zijn zoon zoveel details kunnen geven. Hij zou hem de juiste weg hebben gewezen, qua autorijden, maar ook qua politieke zaken.'

Schumacher van Haas-coureur naar reserverijder van Mercedes

Michael Schumacher kan om begrijpelijke redenen er niet op die manier zijn voor zijn zoon, die sinds dit seizoen onderdak heeft gevonden bij Mercedes. De oud-coureur van Haas, waar hij twee seizoenen voor heeft mogen rijden, is nu de reservecoureur van het Duitse topteam. Vader Michael reed zelf tussen 2010 en 2012 nog voor Mercedes als teamgenoot van Nico Rosberg.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws