Schumacher opnieuw vergeleken met De Vries: 'Kreeg via deze route een vaste cockpit' Formule 1
Formule 1

Schumacher opnieuw vergeleken met De Vries: 'Kreeg via deze route een vaste cockpit'

Schumacher opnieuw vergeleken met De Vries: 'Kreeg via deze route een vaste cockpit'

Günther Steiner denkt dat Mick Schumacher bij Mercedes op de juiste plek zit als hij nog wil terugkeren in de Formule 1, zo vertelt de teambaas van Haas aan RTL. De Duitser werd door de Zilverpijlen aangesteld als reservecoureur nadat hij zijn zitje bij de renstal van Steiner kwijtraakte aan landgenoot Nico Hülkenberg.

Steiner denkt dat Schumacher bij Mercedes een soortgelijk pad kan bewandelen als Nyck de Vries, die komend seizoen debuteert bij AlphaTauri na jarenlang verbonden te zijn geweest aan het Duitse team. Toto Wolff suggereerde eerder hetzelfde als Steiner, die ziet dat Schumacher op de geschikte plek zit. 'Mercedes heeft veel zusterteams', wordt de Haas-teambaas geciteerd door Speedweek.com.

Hij trekt de vergelijking met De Vries. 'Hij mocht invallen bij Williams en kreeg via deze route een vaste cockpit bij AlphaTauri. Schumacher zit wat dat betreft in een goede positie. Ik hoop voor geen enkele coureur dat hij niet kan rijden. Maar als er een mogelijkheid is, kan Mick zitten en rijden. Soms is één stap terug twee stappen vooruit. In de toekomst heeft hij de meeste kans op een reguliere cockpit.'

Steiner wil niets weten van verslechterde band met Schumacher

Een veelgegeven reden voor het vertrek van Schumacher is, naast tegenvallende prestaties, een mogelijk verslechterde band met Steiner. Daar wil de Italiaan echter niets van weten. 'Dat gebeurt nu eenmaal in het leven. Je gaat vaak uit elkaar en daarom betekent het niet dat je uit elkaar gaat door een ruzie. Uiteindelijk hebben we alle kaarten op tafel gelegd en daarom denk ik dat we nog steeds met elkaar praten en elkaar begroeten.'

Poll

Mick Schumacher volgt een soortgelijk pad als Nyck de Vries en keert op termijn terug in de F1:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws