Schumacher beste optie voor Haas: 'Hij heeft twee jaar stage gelopen en nu duwen ze hem weg' Formule 1
Formule 1

Schumacher beste optie voor Haas: 'Hij heeft twee jaar stage gelopen en nu duwen ze hem weg'

Schumacher beste optie voor Haas: 'Hij heeft twee jaar stage gelopen en nu duwen ze hem weg'

Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer gelooft dat Mick Schumacher de betere optie was geweest bij het team van Haas. De Duitser moest plaats maken voor landgenoot Nico Hülkenberg, die met meer ervaring het Amerikaanse team beter zou kunnen helpen. Surer gelooft echter dat Schumacher op de lange termijn beter was geweest, omdat hij al twee jaar ervaring heeft bij Haas.

Schumacher reed in 2021 en 2022 bij het team van Haas. 'Met Mick heb je iemand die nu ongeveer twee jaar stage heeft gelopen in de Formule 1 en nu duw je hem weg', begint Surer tegenover Forme1.de. 'Misschien zou in 2023 de doorbraak komen, dus het is een tweesnijdend zwaard. Dus op korte termijn zou ik zeggen: ja, de ervaren man die honger heeft, is de betere keuze voor een jaar.'

Echter zou Schumacher volgens Surer op de lange termijn de betere optie zijn. 'Want we zien keer op keer, zoals in de kwalificatie in Mexico, dat hij opeens goed presteert. Dan zie je goed dat hij talent heeft', vervolgt de Zwitser. 'Ik denk dat we het beste van hem nog niet gezien hebben. Hij is een goede coureur en goede racers kunnen ook wereldkampioen worden', is de 71-jarige zeker. Surer benadrukt dat Schumacher ook in eerdere klassen als de Formule 2 en Formule 3 goede resultaten wist te behalen. 'Op dit moment is het alleen gewoon een beetje een puinhoop.'

Surer: 'Hülkenberg heeft nog een rekening te vereffenen'

De keuze van Haas om Hülkenberg binnen te halen, snapt de voormalig Formule 1-coureur echter wel. 'Hij is een sterk talent. Qua snelheid komt hij meestal snel ter zake', vertelt Surer. 'Hij is geen gevoelige coureur, maar hij is altijd in staat geweest om een auto, of die nu overstuurt of onderstuurt, op de een of andere manier snel te laten bewegen. Vanuit dat oogpunt is hij zeker een goede man en had hij gewoon geen geluk om op het podium te eindigen. Hij heeft nog een rekening te vereffenen', eindigt Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws