Hülkenberg keert terug op F1-grid: Duitser neemt Haas-stoeltje Schumacher over in 2023 Formule 1
Formule 1

Hülkenberg keert terug op F1-grid: Duitser neemt Haas-stoeltje Schumacher over in 2023

Hülkenberg keert terug op F1-grid: Duitser neemt Haas-stoeltje Schumacher over in 2023

Nico Hülkenberg zal vanaf volgend seizoen weer te bewonderen zijn in de Formule 1. De voormalig coureur van onder andere Force India en Renault neemt het stoeltje over van Mick Schumacher bij het team van Haas. De geruchten over de terugkeer van Hülkenberg zongen al een tijdje rond in de Formule 1-paddock en nu heeft de Amerikaanse renstal bevestigd dat het team in zee gaat met de Duitser. Hierdoor is de volledige grid voor 2023 rond.

Hülkenberg werd voor het 2020-seizoen vervangen door Esteban Ocon bij het team van Renault. Hierdoor raakte de coureur zijn permanente plek op de Formule 1-grid kwijt. Wel kende Hülkenberg enkele invalbeurten toen andere rijders wegvielen met corona. 'Ik ben heel erg blij dat ik het stoeltje bij Haas fulltime mag opvullen', zegt de Duitser in een persbericht van Haas. 'Ik wil Gene Haas en Günther Steiner heel erg bedanken voor hun vertrouwen.'

Het team van Haas maakte het geen geheim dat ze aan het rondkijken waren op de rijdersmarkt. De Amerikaanse renstal wilde heel graag een ervaren coureur naast Kevin Magnussen en die hebben ze in de vorm van Hülkenberg weten te vinden. 'Hij heeft natuurlijk ook een hele goede reputatie', vertelt teambaas Steiner. 'Als we dit samenvoegen met de ervaring van Magnussen, dan hebben we een uitstekend rijdersduo dat ons verder vooruit kan helpen.'

Schumacher moet plaatsmaken

Hülkenberg komt dus als vervanger voor Schumacher, die dus na twee seizoenen in de Formule 1 moet vertrekken bij Haas. Zowel de eigenaar van het team als Steiner waren meermaals kritisch op de jonge coureur. Toch wil de Italiaan Schumacher bedanken voor de bewezen diensten. 'De status van Mick in de juniorenklassen kent iedereen en ook bij ons heeft hij zich continu ontwikkeld. Ondanks dat onze wegen nu scheiden, wensen we Mick heel erg veel succes voor de toekomst', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws