Schumacher vestigt hoop op nieuw concept Mercedes: 'Niet zoveel vertrouwen in de andere teams' Formule 1
Formule 1

Schumacher vestigt hoop op nieuw concept Mercedes: 'Niet zoveel vertrouwen in de andere teams'

Schumacher vestigt hoop op nieuw concept Mercedes: 'Niet zoveel vertrouwen in de andere teams'

Ralf Schumacher hoopt dat het team van Red Bull Racing vanaf de Grand Prix van Emilia Romagna weer uitgedaagd gaat worden door de andere renstallen. De Oostenrijkse renstal heeft de eerste vijf races weten te winnen, maar de concurrentie gaat in Europa met meerdere grote updatepakketten komen. Schumacher verwacht vooral veel van Mercedes, dat met een ander concept zal komen. In de andere teams heeft de analist niet zo heel veel vertrouwen.

Max Verstappen wist de Grand Prix van Miami vanaf de negende plek te winnen en daarmee deelde hij een tik uit aan teamgenoot Sergio Pérez. De Nederlander lijkt dan ook de duidelijke favoriet voor de titel. 'Ik weet niet of er op dit moment überhaupt een coureur is die hem op het gebied van rijvaardigheid kan evenaren', schrijft Schumacher in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports. 'Als alles normaal verloopt, is Verstappen met Red Bull onverslaanbaar. Dat komt enerzijds door zijn talent, maar natuurlijk ook door zijn auto.'

Schumacher hoopt op meer concurrentie voor Red Bull

Voor de voormalig Formule 1-coureur is het de vraag hoe het zal gaan tijdens de Europese Grands Prix. Veel teams komen met updates en hopen daarmee Red Bull aan te vallen. Schumacher vertrouwt daarin maar één team. 'Na de updates moet je vooral met Mercedes weer rekening houden, want ik heb niet zoveel vertrouwen in de andere teams. Mercedes komt met een geheel nieuw concept naar Europa. Daar verwacht ik een aanzienlijke verbetering, anders hebben ze een serieus probleem.'

'Dan gaat het niet alleen om het concept, maar ook om interne problemen met verkeerde doelen en verkeerde normen die zijn vastgesteld', vervolgt de Duitser. Mercedes had al na het vorige seizoen het idee om het concept van de auto om te gooien, maar de overwinning van George Russell zorgde ervoor dat het team nog geen drastische maatregelen nam. Het vertrouwen van Schumacher in de Duitse renstal is groot. 'Ik ga er niet van uit dat het misgaat, gezien de ervaring die Mercedes heeft', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws