Verstappen tempert verwachtingen rondom updates concurrentie: 'Niet alsof wij stilstaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen tempert verwachtingen rondom updates concurrentie: 'Niet alsof wij stilstaan'

Verstappen tempert verwachtingen rondom updates concurrentie: 'Niet alsof wij stilstaan'

Max Verstappen hoopt dat het team van Red Bull Racing zijn voorsprong behoudt als de Formule 1 arriveert in Imola. Andere teams gaan grote updatepakketten introduceren tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna en hopen daarmee de Oostenrijkse renstal uit te dagen, maar Verstappen weet dat Red Bull ook niet stilstaat. Momenteel ziet de Nederlander dat de regerend constructeurskampioen een goede voorsprong heeft, vooral qua racetempo.

Er staat op het moment geen maat op het team van Red Bull. Verstappen ziet dat de verschillen op de zaterdag nog wel eens verdwijnen, maar dat de Oostenrijkse renstal op de zondagen domineert. 'We hebben een redelijk voordeel, vooral in de race', wordt de Red Bull-coureur geciteerd door RaceFans. 'Op sommige circuits zullen enkele auto's zeker dichtbij of voor ons rijden, zoals je kon zien in Bakoe. Maar ik denk dat het voordeel in race pace op dit moment behoorlijk groot is.'

Voor de aanstaande Grand Prix van Emilia Romagna wordt er verwacht dat enkele teams een sprong zullen maken. Zo brengt het team van Mercedes het langverwachte updatepakket. Verstappen tempert de verwachtingen rondom deze upgrades en een mogelijk hernieuwde spanning in de titelstrijd. 'Het is niet alsof de andere teams nieuwe onderdelen meebrengen en wij stil blijven staan. Dus hopelijk kunnen we gewoon doorgaan zoals we nu doen.'

Verstappen: 'Dat bevorderde mijn race'

Verstappen kon de goede race pace van de RB19 in Miami weer goed gebruiken. 'We hadden een goed tempo en ik kon goed voor mijn banden zorgen. Halverwege die stint was ik niet helemaal zeker of ik het zou halen.' Toen Sergio Pérez eenmaal zijn pitstop had gemaakt, kreeg de regerend wereldkampioen te horen dat hij kon pushen op zijn hards. 'Ik kon de voorsprong weer vergroten, wat echt mijn race bevorderde, want toen we een pitstop maakten, had ik de nieuwere banden tot het einde', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws