Situatie Ferrari duidelijk voor Vasseur: 'Updates nu niet het belangrijkste' Formule 1
Formule 1

Situatie Ferrari duidelijk voor Vasseur: 'Updates nu niet het belangrijkste'

Situatie Ferrari duidelijk voor Vasseur: 'Updates nu niet het belangrijkste'

Frédéric Vasseur is gefrustreerd over het feit dat de auto van Ferrari inconsistent blijft presteren. Over één ronde lijkt de Italiaanse renstal het aardig voor elkaar te hebben, maar in de races gaat het team vaak achteruit. Ook in Miami gingen Charles Leclerc en Carlos Sainz niet vooruit en eindigden de Ferrari-coureurs respectievelijk op de vijfde en de zevende positie. Een titelstrijd lijkt er dan voorlopig ook niet in te zitten voor de Scuderia.

Een week eerder wist Ferrari op het Baku City Circuit weer te imponeren. Leclerc pakte poleposition, maar moest zich in de race gewonnen geven tegenover de coureurs van Red Bull Racing. In Miami bleek niet alleen de Oostenrijkse renstal te sterk te zijn voor Ferrari. 'De kwalificatie was goed, maar in de race waren we erg inconsistent', wordt Vasseur geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Ik heb niet met de coureurs gesproken, maar de situatie was duidelijk.'

'In het eerste derde deel van de race had Leclerc veel moeite, maar daarna herstelde hij zich en had hij hetzelfde tempo als Sainz', vervolgt de Franse teambaas. Leclerc reed geruime tijd achter Kevin Magnussen en in de tweede stint werd hij ingehaald door Lewis Hamilton. Sainz moest na een inhaalactie van George Russell genoegen nemen met P5. 'Het resultaat is echter jammer. Er zullen updates komen in Imola, maar dat is niet het belangrijkste', geeft Vasseur aan.

Vasseur: 'Red Bull vliegt aan iedereen voorbij'

Door de wisselende prestaties in de eerste vijf Grands Prix lijkt een titelstrijd er niet in te zitten voor de Italiaanse renstal. Ferrari bezet momenteel de vierde plek in het constructeurskampioenschap en moet dus veel doen om Red Bull te onttronen. Vasseur ziet dat als een hele lastige opgave. 'Er zit een verbazingwekkend verschil tussen de tests en de races. We zitten in een groepje met enkele andere teams, terwijl Red Bull iedereen voorbij vliegt', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws